Movares is toonaangevend specialist op het gebied van ontwerp en renovatie van beweegbare bruggen. Ook ander ‘inframachines’ zoals de aandrijvingen van sluisdeuren en gemalen zitten in ons pakket. Daarbij richten wij ons ook op Machineveiligheid.

Uw vragen

Bij nieuwbouw, maar met name bij renovaties van beweegbare kunstwerken kunnen beheerders tegen allerlei vragen oplopen:

  • Moet ik voldoen aan de Arbeidsmiddelenrichtlijn of aan de Machinerichtlijn?
  • Wat houden die richtlijnen eigenlijk in?
  • Hoe werkt CE-markering?

Deze vragen beantwoorden we graag voor u.

Onze aanpak

We staan voor een pragmatische aanpak met maatwerk voor úw situatie. Onze adviseurs maken voor u een ontwerp dat binnen budget is en de gewenste functionaliteit en levensduur combineert met de eisen uit de Machineveiligheid. Een voorbeeld daarvan is ons streven om alleen die delen van een installatie te vervangen, waarvan dat echt noodzakelijk is. Wat ons betreft houdt voldoen aan de Machinerichtlijn dus niet automatisch een complete vervanging in.

Onze diensten

Onze belangrijkste diensten zijn in het kort:

  • Aangeven welke impakt de Machinerichtlijn heeft op een voorgenomen renovatieproject en hoe daar pragmatisch mee omgegaan kan worden. Met een eerste risicoanalyse (quickscan) wordt duidelijk gemaakt wat het probleem is en welke oplossingen er mogelijk zijn.
  • Begeleiden van het hele renovatieproces.
  • Opstellen integraal (renovatie-)ontwerp, dit ontwerpproces wordt doorvlochten met het proces voor CE-markering, zodat er geen dubbel werk gedaan wordt.
  • Opstellen en/of beheren Technische Constructie Dossier.
Publiciteit

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier voor onze kennispagina

Voor de folder Machineveiligheid Quickscan klikt u hier.