Erik van Eck is manager kunstwerken. De (civiele) kunstwerken, zoals bijvoorbeeld bruggen, tunnels, viaducten, geluidsschermen, ecoducten, sluizen en gemalen, vormen hier een belangrijk onderdeel van. Samen met zijn team is Erik in alles op zoek naar ‘Duurzame oplossingen voor een betere omgeving’. In de gehele levenscyclus van de kunstwerken: van beheer en onderhoud tot vervanging en nieuwbouw.

Erik is een flexibele, resultaatgerichte manager met ruime ervaring binnen de infra. Hij is een coachende leider die anderen in hun kracht zet om samen goed te presteren. Door zijn brede achtergrond kan Erik goed acteren op de raakvlakken binnen de ontwerpprocessen: hij verbindt opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviseurs.

Digital Engineering is de kunst van het creëren en integreren van gegevens en stelt ontwerpers in staat om mogelijkheden te verkennen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen in een virtuele omgeving. Hoewel BIM-modellen worden beschouwd als de meest begrijpelijke vorm van digital engineering, zijn het de gegevens achter het model die het venster openen naar enorme mogelijkheden en kansen. Tijdens de ontwerpfase kan de informatie worden gebruikt om meerdere varianten te ontwikkelen.

Kennisgebieden

Projecten

Diensten

Publicaties