Erik van Eck is manager kunstwerken. Samen met zijn team werkt hij aan (civiele) kunstwerken, zoals bruggen, tunnels, viaducten, geluidsschermen, ecoducten, sluizen en gemalen. In alle projecten streven zij naar ‘Duurzame oplossingen voor een betere omgeving’. Ze adviseren opdrachtgevers in de gehele levenscyclus van de kunstwerken: van beheer en onderhoud tot vervanging en nieuwbouw.

Erik is een flexibele, resultaatgerichte manager met ruime ervaring binnen de infra. Hij is een coachende leider die anderen in hun kracht zet om samen goed te presteren. Door zijn brede achtergrond kan Erik goed acteren op de raakvlakken binnen de ontwerpprocessen: hij verbindt opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviseurs.

Digital Engineering ziet Erik als een belangrijke schakel in het ontwerpproces. Digital engineering stelt ontwerpers in staat om mogelijkheden te verkennen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen in een virtuele omgeving. Hoewel BIM-modellen worden beschouwd als de meest begrijpelijke vorm van digital engineering, zijn het de ‘gegevens achter het model’ die het venster openen naar enorme mogelijkheden en kansen. Meer hierover staat op BIMadvies.

Kennisgebieden

Projecten