Paul is als senior architect met ruim 25 jaar ervaring een van de beeldbepalende architecten van studioSK, de ontwerpstudio van Movares. Op een professionele manier ontwikkelt hij attractieve en duurzame concepten voor verschillende type opgaven van verschillende aard en complexiteit. In alle projecten is ruimtelijke kwaliteit gecombineerd met publiekskwaliteit en aandacht voor de omgeving, couleur locale ofwel ‘Genius Loci’.

Paul is een netwerker en teamspeler met goede sociale vaardigheden. In al zijn ontwerpen is de aandacht voor publiekskwaliteit en ruimtelijke kwaliteit duidelijk herkenbaar. Hij geeft lezingen en onderwijs en participeert in debatten en seminars. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke relatie tussen ontwerp, inhoud en proces. Vanuit het programma, de historie en locatiespecifieke kwaliteit komt het ontwerp tot stand, gestuurd door de gezamenlijke ambitie en participatie. Met enthousiasme weet hij teams aan te sturen en in processen draagvlak te verkrijgen bij betrokkenen.

Hij maak daarbij verbindingen tussen verschillende schaalniveaus en disciplines. De uiteindelijke doelstelling is ontwerpen te realiseren die een katalysator zijn voor stedelijke activiteit of die perfect aansluiten bij de landschappelijke setting. In zijn loopbaan heeft hij zich in de breedte ontwikkeld tot een echte all-rounder, met een focus op infrastructuur en een liefde voor cross-overs tussen architectuur, landschap en kunst.

Ontwerpen in de thema’s fietsparkeren en infrastructuur zijn een specialiteit; bekend is Paul o.a. van de fietsenparkeergarage Amsterdam Mahlerplein, de circulaire fietsenstalling in Dordrecht en zijn vele brugontwerpen, over de Maas, Waal, het Spaarne en diverse andere waterwegen. Een klassieker in zijn oeuvre is de hefbrug over de Oude Maas in Dordrecht. Dit project werd in 1995 onder andere bekroond met de Europese Staalprijs en prijkt tevens in miniatuur in Madurodam.

Meer informatie over studioSK
Logo studioSK

 

Kennisgebieden

Projecten

Diensten

Publicaties