Gebouwinstallaties en gebouw gerelateerde diensten

Of het nu gaat om een kantoorpand, onderwijsgebouw, station of winkel, het gaat erom dat mensen er prettig én veilig verblijven. Dit valt of staat met een goed ontwerp van het gebouw, inclusief alle gebouwgebonden installaties en andere gebouwgerelateerde diensten. Heeft u een probleem met het verkrijgen van een gebruiksvergunning voor uw gebouw? Door de Brandweer aangeschreven dat u maatregelen moet treffen? Movares ondersteunt u graag met advies en ontwerpen om samen te komen tot leefbare en gezonde gebouwen waar mensen prettig verblijven en optimaal kunnen presteren.

Ron Rijkers
Manager Integraal Ontwerp | BIM Managerron.rijkers@movares.nl+31 (0)6 - 34 13 90 78

Multidisciplinaire projectaanpak

Door onze multidisciplinaire projectaanpak, waarbij alle disciplines van architectuur tot installaties betrokken worden, krijgt u altijd een integraal advies of ontwerp.
Daarmee realiseren wij in alle fasen van een project, van studie tot en met realisatie en beheer, een innovatief, efficiënt en veilig advies of ontwerp voor u, dat aansluit bij uw vraag op het gebied van gebouwinstallaties en -systemen.

Advies

Door haar jarenlange ervaring met advisering, ontwerp en engineering van gebouwen, is Movares een speler van formaat in dit werkveld. De werken waarbij wij betrokken zijn, bevinden zich steevast op de moeilijkste locaties, en kennen een hoge mate van technische complexiteit. Door de in huis aanwezige expertise, van constructeurs tot bouwkundigen, en van installatieadviseurs tot project- en bouwmanagers, kan Movares advies leveren bij elke bouwopgave.

Installaties

Installatie Oplossing
Voedingsinstallatie Wij adviseren u graag over de juiste en optimale voedingsinstallatie zodat uw stroomvoorziening betrouwbaar is en uw bedrijfsprocessen probleemloos voortgang kunnen vinden.
Verlichting Wij helpen u graag met een ontwerp voor uw juiste verlichtingsinstallatie voor gebouw en buitenruimte, rekening houdend met gebruik, sociale veiligheid, beheer en onderhoud, duurzaamheid en vormgeving.
Binnenklimaat Vanuit onze expertise en ervaring met het ontwerpen van klimaatinstallaties adviseren wij u graag over het voor u meest ideale installatieconcept voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in uw gebouw.
Sanitaire installaties Om tot een juiste keuze te komen adviseren wij u graag over systemen en materiaalkeuze die bijdragen aan de hygiëne en het comfort in uw gebouw en die op zo efficiënt mogelijke wijze voldoen aan de verschillende eisen, wensen en voorschriften ook in samenhang met onderhoud en schoonmaak.
Brandveiligheid Met onze integrale benadering van bouwkundige en installatietechnische voorzieningen en organisatorische afspraken voor calamiteiten realiseren wij een advies of ontwerp voor optimale brandveiligheid in uw gebouw.
Communicatie en beveiliging Samen met u analyseren wij uw bedrijfsprocessen en uw communicatiebehoefte om een optimaal communicatie- of beveiligingsinstallatie ontwerp te maken.

Brandveiligheid

Door de betrokkenheid bij gebouwen in stationsomgevingen, is Movares een specialist geworden op het gebied van veiligheid. Wij lichten uw gebouwen door op, inspecteren de bestaande toestand en toetsen deze aan de vigerende regelgeving. Samen met u stellen we vervolgens een advies op om te komen tot een verbetering van de situatie op het gebied van (brand)veiligheid. Indien gewenst zorgen wij ook voor de implementatie van eventuele verbeteringen, en verzorging tevens het vergunningentraject. En dit terwijl uw gebouw in bedrijf blijft. Want “bouwen met de winkel“ open, dat zijn wij gewend.

Duurzaamheid

Het begrip duurzaamheid is een kernwaarde voor Movares. Onze adviseurs geven door hun attitude, maar ook door hun gedegen kennis, dagelijks inhoud aan dit begrip. Zo is Movares partner van de Dutch Green Building Society (DGBC) en is hierdoor gekwalificeerd om BREEAM assesments uit te voeren, zowel voor gebouwen, gebiedsontwikkeling als infrastructuur. Door het opstellen van een BREEAM assesment, krijgt u snel inzichtelijk hoe uw gebouw -of het zich nu in de ontwerpfase bevindt of al gebouwd is- scoort op de duurzaamheidsladder. Daarna kunnen wij u adviseren hoe te komen tot verbetering van de duurzaamheid van gebouwen, zowel op het gebied van de energieprestatie of exploitatietermijn. Uiteraard kunnen wij ook op dit gebied zorgen voor de implementatie van de gewenste verbeteringen.

Huisvestingsadvies

Door het jarenlang verzorgen van de huisvesting voor spoorbedrijven, heeft Movares een naam hoog te houden op het geven van advies in dit gebied. Zowel bij nieuwbouw- als herinrichtingsprojecten, kan Movares snel de huisvestingsbehoefte in kaart brengen, en inzichtelijk maken wat hiervoor de kosten zijn. Wij helpen bij het opstellen van uw Programma van Eisen, zowel in kwantitatieve, als in kwalitatieve zin. Ook kunnen wij bijdragen aan de visualisatie daarvan, op vlekkenplanniveau tot en met compleet interieurontwerp.