Ons project

Doorkijk duurzaam en energiezuinig woningbestand jaren ’20-woningen Utrecht

Woningstichting Tuindorp B.A.N.S. is een woningstichting met typische jaren ’20-woningen in het woningenbestand. Omdat de komende energietransitie grote impact gaat hebben op woningstichtingen is Movares gevraagd een advies uit te brengen waarbij er een inkijk wordt gegeven in de plannen van de gemeente Utrecht met betrekking tot energietransitie. Vooral welke invloed deze plannen hebben op het
woningbestand van de stichting.

Energietransitie

De energietransitie vraagt in het algemeen om aanpassingen aan bestaande woningen. Welke aanpassingen minimaal moeten worden gedaan is afhankelijk van het soort woning, plannen van de gemeente ten aanzien van ‘van het gas af’ en uiteraard de duurzaamheidsambitie van de woningbouwvereniging zelf: hoe energieneutraal moet het woningbestand worden?

Woningscan

We hebben de volgende activiteiten verricht:

  • Deskstudie woningenareaal (type, bouwjaar, ligging, etc.) voor 167 wooneenheden.
  • Woningscan ter plaatse: een 2-tal representatieve woningen zijn bezocht om inzicht te krijgen in de eigenschappen, (on)mogelijkheden van het hele woningbestand. Hiervoor is een bouwkundige met een bouwfysische achtergrond ingezet.
  • Inventarisatie gemeentelijke eisen aangaande de energietransitie;
  • Inventarisatie potentieel voor opwek met zonnepanelen. Dit is aan de hand van luchtfoto’s uitgevoerd.

Duurzaam

Deze studie draagt bij aan een verduurzaming van onze gebouwde omgeving.

LocatieUtrecht
Periode2020 - 2020

Duurzaamheid

Duurzaam werken en duurzame oplossingen leveren vele voordelen op voor onze opdrachtgevers in winst, efficiëntie, draagvlak of imago.

Lees verder

Gebouwinstallaties en gebouw gerelateerde diensten

Installaties voor gebouwen op het gebied van brandveiligheid, voedingsinstallaties, sanitair, communicatie en beveiliging.

Lees verder

Milieu, Natuur & Klimaat

Lees verder