Ons project

Kansenboek voor klimaatbestendig en natuurinclusief ontwerp

Bij ontwerpen voor de openbare en private ruimte worden steeds vaker klimaatbestendige en natuurinclusieve doelstellingen en eisen opgesteld. De vervolgstap blijkt lastiger. Want, hoe vertaal je die doelen richting uitvoering? Om een verbinding te maken tussen beleid, uitvoering en beheer hebben we een kansenboek samengesteld voor klimaatbestendig en natuurinclusief ontwerpen.

Het kansenboek

ProRail heeft zich als doel gesteld de railgebonden gebouwen en de directe ruimte eromheen natuurinclusief in te richten. In de catalogus die wij voor ProRail hebben samengesteld, staan voorzieningen en maatregelen die een directe bijdrage leveren aan het vergroten van de natuurwaarde van deze gebouwen en terreinen en die de klimaatrisico’s verkleinen. Door voorzieningen te combineren, kunnen allerlei soorten fauna gebruik maken van de ruimtes. Zo dragen de voorzieningen in dit kansenboek bij aan meer biodiversiteit.

Toepassing

De principes die we in het kansenboek bespreken, kunnen op allerlei projecten toegepast worden, van het realiseren van kunstwerken, het inrichten van tuinen, straten en pleinen, tot het aanleggen van nieuwe bekabeling. Hiervoor hebben we alle expertises in huis. Via interviews raadplegen we de vakkennis van beleidsmakers, uitvoerders en beheerders.

Interesse?

Heeft u ook een project waar u kansen ziet om natuurinclusieve en klimaatbestendige maatregelen te treffen? Of wilt u inzicht en inspiratie bij wat er voor uw assets mogelijk is op natuurinclusief en klimaatbestendig vlak? Neem vooral contact op met één van de adviseurs ecologie of adviseurs klimaatadaptatie van Movares om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met u mee!

Periode2021 - 2022
KlantProRail

Natuurinclusief bouwen

De biodiversiteit in de stad en op het platteland gaan al jaren achteruit. Dit kan in toekomst grote gevolgen voor ons hebben doordat wij een...
Lees verder

Klimaatadaptatie

Het klimaat verandert. Extremen doen zich vaker voor, zoals heftige neerslag, langdurige warme periodes en uitzakkend grondwater. Dit alles heeft impact op het bebouwde gebied...
Lees verder

Gerelateerd nieuws & publicaties