Ons project

Bezoekerssimulatie Filmhuis Delft

In Delft wordt onderzoek gedaan naar de nieuwbouw van Filmhuis Lumen. Middels deze nieuwbouw ontstaan meer en betere mogelijkheden om het toenemende aanbod aan bijzondere films te laten zien, en in te spelen op de groeiende vraag van bezoekers. In het nieuwbouw ontwerp komen er op de begane grond en eerste verdieping vier zalen, waaronder een multifunctionele zaal waarin ook theatervoorstellingen of concerten kunnen plaatsvinden. Movares is gevraagd om te onderzoeken hoe de wachttijden en doorstroming in het gebouw op de piekmomenten zal zijn.

Crowd simulatie

De stichting Filmhuis Delft vraagt zich af of de capaciteit van de beschikbare ruimte in het pand (begane grond, verdiepingen en trappen) voldoende is om alle bezoekersstromen op een klantvriendelijke en prettige manier, zonder onnodige wachttijden, te faciliteren. Door middel van een crowd simulatie model, versterkt met een 3D-weergave van het gebouw ter orientatie, hebben wij de bezoekersstromen onderzocht en over de mogelijkheden geadviseerd.

Onze werkzaamheden op een rij:

Voor de visualisatie gebruiken wij 3D-modellen van de omgeving en het filmhuis. Op basis hiervan:

  • Definiëren we beloopbare gebieden in en om het gebouw
  • Analyseren we (mogelijke) knelpunten op basis van bezoekersaantallen
  • Testen we de effectiviteit van mogelijke maatregelen om de knelpunt te verminderen

Dit alles om het verblijf van de bezoeker zo comfortabel mogelijk te maken.

Ter beoordeling van de resultaten en scenario´s zijn er normen en richtlijnen beschikbaar wat betreft toegestane dichtheden, doorstroomsnelheid en acceptabele ´wachttijd´, gebaseerd op eerdere projectervaringen en relevante literatuur.

  • Het uitwerken van concrete maatregelen waarmee de mobiliteitsambitie de komende jaren gerealiseerd kan worden.
LocatieDelft
Periode2021 - 2021
KlantStichting Filmhuis Delft

Crowdsimulatie (Reach)

De coronaperiode leerde ons hoe belangrijk het is om de bewegingen van grote mensenmassa’s te kunnen simuleren. Maar… hoe voorspel je wat de bewegingen van…

Lees verder

Samen werkt het, ook voor voetgangers!

Voetgangers nemen een steeds belangrijkere plek in onze samenleving in. Mede doordat de woningbouw in binnensteden toeneemt en doordat veel binnensteden autoluw worden. Wat betekent...
Lees verder

Gerelateerd nieuws & publicaties