Ons project

Fietsenstalling Dordrecht

In Dordrecht wordt de eerste circulaire fietsenstalling van Nederland gebouwd. De huidige fietsenstalling voor 700 fietsen is te klein geworden en oogt volgens opdrachtgever ProRail rommelig en onveilig in het donker. Daarom wordt de ingang van het station (aan de kant van het Weizigtpark) volledig vernieuwd en gecombineerd met een nieuwe fietsenstalling. Deze biedt plaats aan ongeveer 2000 fietsen, bijna drie keer zoveel als nu. Het ontwerp van het gebouw hebben wij ontwikkeld vanuit één architectonische, integrale visie en is adaptief ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen.

Circulair en duurzaam

De ontwerpers van onze eigen ontwerpstudio studioSK hebben het gebouw ontworpen met het oog op de toekomst. De stalling is compleet demontabel, zelfs de afwerklagen van de vloeren zijn later gemakkelijk te verwijderen. Voor de verschillende onderdelen van de stalling stelt de aannemer materiaalpaspoorten op. Op die manier is het goed mogelijk de materialen in de toekomst te hergebruiken.Daarnaast is het ontwerp energieneutraal (door het gebruik van een zonnedak) en carbon-based; de houten bouwdelen slaan CO2 op wat zorgt voor emissiereductie!

Luchtig en open ontwerp

Het gebouw zal een herkenbare en opvallende uitstraling krijgen. Het luchtige, open ontwerp past perfect op de locatie van het park. In combinatie met een opwaardering van de openbare ruimte van het park, zoals een aantal nieuwe fietspaden, zal er een enorme kwaliteitssprong gerealiseerd worden. Straks is er sprake van een goed zichtbare, veilige en aansprekende stalling én stationsentree.