digitale transformatie

Geluid en trillingen

Naar minder risico en hoger rendement

Meer informatie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De ruimte in Nederland is beperkt en omwonenden ondervinden daardoor al gauw hinder van een weg, spoorlijn of bouwproject. Movares heeft een team van ervaren adviseurs op het gebied van geluid en trillingen, die nauw met elkaar samenwerken. We kunnen u daardoor van een integraal advies voorzien. We denken graag met u mee hoe u uw project kan realiseren met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Voorbeelden waar geluid en trillingen samen komen zijn:

  • Bouwen langs het spoor

Voor nieuwbouwwoningen adviseren we over beperking van overlast door geluid en trillingen binnen de geldende normen en richtlijnen. Dit doen we voor zowel de bouwfase als de gebruiksfase.

  • Nieuwe wegen en spoorlijnen

We brengen de effecten van nieuwe wegen en spoorlijnen in kaart, en adviseren over maatregelen die geluid en trillingen beperken. Daarbij zijn we goed thuis in de wet- en regelgeving en de geldende richtlijnen.

  • Geluidafstraling van bruggen
    Bruggen geven vaak geluidshinder. Het geluid ontstaat doordat voertuigen een brug in trilling brengen en de trillingen stralen als geluid uit naar de omgeving. We adviseren u met maatregelen om geluid van bruggen te beperken.

Meer informatie over Geluid en Trillingen vindt u hier: