Samenbrengen van meerdere technische disciplines

Bij ‘Integraal Spoorontwerp’ staat het samenbrengen van meerdere technische disciplines centraal. Spoorgerelateerde projecten kenmerken zich  doordat elke discipline veelal een even belangrijke bijdrage levert aan de werking van het totale systeem, samengebracht in bijvoorbeeld het bij ProRail bekende Functioneel Integraal Systeemontwerp (FIS), het Railverkeerstechnisch Ontwerp (RVTO) of verder uitgewerkte Uitvoeringsontwerpen.

Samenspel van  technische disciplines
Het ‘Spoorontwerp’ deel van het werkveld bestaat uit een groot aantal technische disciplines, waarin onder meer civiel ingenieurs, elektrotechnische specialisten, specialisten op het gebied van beveiligings- en besturingssystemen, werktuigbouwkundigen, bouwkundigen en stedebouwkundigen samen moeten werken. Deze specialisten spreken van oudsher hun eigen taal, en zijn tijdens het zoeken naar technische oplossingen door hun complexiteit genoodzaakt zich te focussen op hun eigen vakgebied.

Informatie voorziening
Het ‘Integraal’ deel van het werkveld duidt op het bijeenbrengen van deze specialisten, en te bewaken dat er ‘integraal’ op basis van gelijke informatie een goed functionerend systeem ontworpen wordt. Tevens vertaalt het werkveld de eigen taal van elke discipline naar één taal naar de opdrachtgever, waardoor deze in staat is de (politieke) beleidsmakers op basis van de juiste informatie te voorzien.

Lead Engineers zorgen voor integrale samenwerking
Movares heeft voor dit werkveld communicatief sterke Lead Engineers in dienst die zowel technisch inhoudelijk de cruciale kennis van de betrokken disciplines bezitten én als geen ander in staat zijn de ontwerpteams te laten samenwerken. Hierbij heeft het ‘Integraal Spoorontwerp’ een sterke relatie met de werkvelden ‘Raakvlakmanagement / interfaces’, ‘Risicomanagement’ en ‘Systems Engineering’.