Ons project

Vervanging spoorbeveiliging metronetwerk RET

Vervanging spoorbeveiliging metronetwerk RET

RET heeft tussen 2012 en 2016 alle 42 spoorbeveiligingsinstallaties vervangen op de Erasmuslijn en de Callandlijn van de Rotterdamse metro. Het verkeersleidingsysteem en de (ATP) rijtuigapparatuur bleef ongewijzigd.

Op grond van een helder en praktisch plan van aanpak heeft Movares de opdracht gekregen om voor RET het Integrale Safety Management van dit project uit te voeren.

General Electric – inmiddels opgegaan in Alstom – was gecontracteerd voor de ontwikkeling en realisatie van deze installaties. De system engineering is conform Cenelec EN50126 uitgevoerd, waarbij het geleverde systeem voldoet aan SIL4.

Nadat eerst drie pilot-installaties succesvol in dienst waren gesteld, werd begin 2013 een start gemaakt met de ombouw van de overige installaties op de stations en langs de metrobaan. De ombouw van de installaties is in 2016 afgerond. Conform de in 2015 van kracht geworden Wet Lokaal Spoor is er vergunning voor indienststelling van de nieuwe installaties verleend door MRDH.

LocatieRotterdam
Periode2013 - 2016
KlantRET

Safety case

Of het nu gaat om de bouw van een nieuwe spoor- tram- of metrobaan, of om het ontwikkelen van een nieuw systeem binnen railinfrastructuur, er is altijd een bewijs van veiligheid (safety case) nodig.

Lees verder

Spoorwegbeveiliging

De specialisten van Movares begeleiden de gehele levenscyclus van treinbeveiligingssystemen: van verkennende studies tot het ontwerp, realisatie en onderhoud voor de beveiliging van trein-, tram- en metroverkeer.

Lees verder