Movares E-participatie

De E-participatietool van Movares is een toegankelijke manier om locatiespecifieke ideeën en opmerkingen van stakeholders te inventariseren.

Bij het project Flow27, de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder, wordt gebruik gemaakt van e-participatie. De website biedt een eenvoudige interface om stakeholderinformatie te verzamelen. Door te klikken op de kaart is inzichtelijk op welke locatie de opmerkingen en ideeën betrekking hebben. Stakeholders kunnen daardoor gerichte feedback geven op het project.

Informatielagen
De tool geeft verschillende informatielagen weer. De basiskaart, die naar wens is in te stellen, dient als ankerpunt voor de navigatie. Daaroverheen zijn het voorkeurstracé en de deelgebieden van het project geplaatst. Zo is direct zichtbaar welke aanpassingen de projectorganisatie voor ogen heeft.

Opmerkingen en ideeën
Geplaatste opmerkingen worden als punaises weergegeven op de kaart. Door te klikken worden de omschrijving en toelichting van de opmerking zichtbaar. Voor bezoekers zijn de contactgegevens daarbij geanonimiseerd. De beheerderinterface biedt de functionaliteit om stakeholders persoonlijk te benaderen, alle opmerkingen te downloaden en om per deelgebied een Nota van Antwoord te plaatsten.

20150520_E-participatie_screenshot1