Building Information Modelling

Op het juiste moment toegang tot de juiste informatie, dát is in onze ogen BIM: ‘Better’ Information Modelling. Hierdoor helpen wij onze klanten met betere ontwerpoplossingen, betere communicatie met stakeholders, betere samenwerking in de keten en beter assetmanagement.

Ron Rijkers
Manager Integraal Ontwerp | BIM Managerron.rijkers@movares.nl+31 (0)6 - 34 13 90 78

Slim koppelen

BIM is bouw- en omgevingsinformatie op een slimme manier vastleggen. Herkenbare objecten in plaats van platte tekeningen maken. Hier lenen 3D-modellen zich voor, maar BIM is meer dan werken in een 3D-model. Het is ook mogelijk de planning vast te leggen (4D), de bouwkosten (5D) en gegevens die betrekking hebben op onder meer systems engineering, risicomanagement, raakvlakmanagement en besluitvorming. Wij werken met onze klanten samen in cloud-platforms als Autodesk Construction Cloud (ACC) en bieden stakeholders intuïtieve BIM-dashboards waar data uit verschillende bronnen gekoppeld wordt en in samenhang wordt getoond.

Real-time bijsturen

Dit vereenvoudigt de communicatie waardoor we snel tot de kern van de opgave komen. Alle gegevens zijn traceerbaar. Waarom is een brug of weg anders gebouwd dan ooit in de specificatie is omschreven? Wat is er aangepast en waarop was die keuze gebaseerd? Tijdens het ontwerpproces zijn de resultaten direct zichtbaar en kan er real-time worden bijgestuurd. Met BIM heeft u op eenvoudige wijze grip op uw projecten én uw assets. Dit is BIM zoals het bedoeld is.

BIM is samenwerken

Onze BIM-adviseurs helpen u om de juiste afspraken te maken voor en tijdens het project. Wij helpen informatieleveringen te specificeren met ILS en stemmen samenwerking af in BIM-uitvoeringsplannen. Onze 3D-modellen leveren wij standaard conform de BIM Basis ILS en wij werken volgens de laatste BIM-normen zoals de ISO19650. Zo reduceren we informatieverlies binnen de keten en stimuleren samenwerking.

Lees ook de Autodesk Newsletter: Empowering BIM to Keep Critical Railway Infrastructure Operational in the Netherlands

ISO19650: de BIM-norm

Wij vinden heldere communicatie en betrouwbare informatie belangrijk. Daarom conformeren wij ons waar mogelijk aan de ISO19650-standaarden. Deze norm helpt u en ons om te werken met duidelijke processen voor levering, controle en vrijgave van projectinformatie. Onze digitale omgevingen zijn hiermee zo ingericht dat we veilig en gestructureerd online samenwerken met actuele en betrouwbare informatie. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van informatie binnen de hele keten, van leverancier tot opdrachtgever en zelfs tijdens onderhoud en beheer van het bouwwerk.

Integrale opgave

Wij hebben meer dan twintig jaar ervaring met het werken met BIM. Het faciliteert integraal werken voor onze 130 disciplines en met alle externe betrokkenen doordat we kunnen samenwerken in één virtueel model. De gedachte achter BIM is dat wat eerder in het proces al gemaakt is, steeds verder wordt verrijkt. Met BIM leveren we als het ware twee producten op. Een virtueel bouwwerk en uiteindelijk een fysiek bouwwerk. Doordat in het virtuele bouwwerk net zo lang is gepuzzeld tot het optimaal is, kan het fysieke bouwwerk in één keer goed opgeleverd worden.