Ons project

Singelloop app

Op zondag 1 oktober 2017 vindt de 67e editie van de Singelloop Utrecht plaats. De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld. De start is op de befaamde Maliebaan en de finish aan de voet van het monumentale Wilhelminapark. Er wordt tevens gelopen langs het nieuwe stukje Singel. Al deze elementen dragen bij tot een unieke loopbelevenis in Utrecht.

Bij zo’n evenement zijn er veel verkeersmaatregelen nodig en daarmee ook verkeers- en evenementenregelaars die allemaal een bepaalde opdracht moeten uitvoeren. Daarnaast zijn er nog verzamelpunten, opbouw en afbouwfases, ontsluitingsrouten en omleiding routes voor het verkeer uitgezet. Om hiervan een duidelijk overzicht te hebben heeft de organisatie van de Singelloop Movares gevraagd dit in kaart te brengen. Movares ontwikkelde samen met ArcGis Online een app waarbij alle informatie voor de Singelloop in samenhang ontsloten is. 

Informatie op maat

Alle stakeholders zoals verkeersregelaars, op- en afbouwers, hulpdiensten en mensen van de gemeente kunnen hun eigen informatie op de kaart van de app zien. Van het bedrijf dat de hekken plaatst en het bedrijf dat de verkeersborden plaatst,  tot de verkeers- en evenementregelaars en de gemeente. Iedereen krijgt de informatie die voor hem van belang is. De gemeente heeft toegang tot alle informatie. Op de app staat informatie als fietsroutes, looproutes, vluchtwegen en dergelijke. De app kan gedraaid worden op de mobiele telefoon, tablet of laptop. Ook is er een mogelijkheid voor printen mocht men een papieren versie prettig vinden. Met een druk op de knop heeft iedereen zijn eigen informatie in beeld. 

Bijzonderheden

Movares is een van de officiële sponsoren van dit bijzondere evenement en we zijn trots dat we met onze moderne technieken een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie, gezonde en duurzame evenement.

LocatieUtrecht
Periode2017 - 2017
KlantSingelloop Utrecht

Visuals

De afdeling Visuals van Movares ondersteunt u met maatwerkoplossingen bij onderzoek, toetsing of het creëren van draagvlak door middel van visualisatie en simulatie.

Lees verder