Met behulp van Mixed Reality (MR) wordt de hele omgeving, inclusief alles wat er zich in die omgeving bevindt, in kaart gebracht. Digitale elementen in deze omgeving worden geprojecteerd en hebben een interactie met de omgeving en ook met elkaar. Het bijzondere van deze techniek is dat de elementen vrijwel niet meer van echt te onderscheiden zijn. Hiermee vervaagt de grens tussen werkelijkheid en de virtuele wereld vervaagt. Door het opzetten van een VR-bril is de gebruiker nu in staat om bijvoorbeeld bij een bouwproject de ondergrondse leidingen te zien, die in de werkelijke situatie niet zomaar zichtbaar zijn.
Mixed Reality is een baanbrekende techniek die met de Hololens voor een breder publiek toegankelijk wordt. Door middel van een transparante bril ziet de gebruiker zowel de fysieke omgeving als virtuele 3D-modellen, als ware het hologrammen. Met handbewegingen en spraak is interactie met de hologrammen mogelijk. Hierdoor ontstaat een volledig nieuwe interactie met de computer en vervaagt de grens tussen digitaal en virtueel. Benieuwd hoe die nieuwe lamp er uit ziet? Met een handbeweging plaats je een virtuele versie van de lamp in je kamer. Onderhoud aan complexe technische installaties zoals een lift wordt plots eenvoudig doordat je de handelingen die je moet uitvoeren geprojecteerd zijn op de lift zelf.
Movares heeft als een van de eerste bedrijven in Nederland meerdere Microsoft Hololensbrillen in haar bezit en ontwikkelt voor opdrachtgevers als Philips en Rijkswaterstaat nieuwe applicaties.