Staalbouwdag: vier nominaties voor Movares

Twee projecten van Movares zijn genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2014. Het project ‘Perronkappen station Europapark Groningen’ (architectuur en constructief ontwerp: Movares) is genomineerd in de categorie ‘karakteristieke stalen bouwdelen’. Het project ‘Mobiele voetgangersbrug EventBridge’ (constructief ontwerp: Movares) is genomineerd in de categorie ‘Infrastructuur’, dit project is ook nog genomineerd voor de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2014 .

Daarnaast heeft Gerwin Schut, afstudeerder bij Movares, voor zijn afstudeerwerk ‘Hoge sterkte staal, een slankmaker?’ een nominatie gekregen voor de StudentenStaalprijs 2014.

Gerwin heeft tijdens zijn afstuderen bij Movares in het kader van duurzaamheid onderzoek gedaan naar de mogelijke voordelen van het toepassen van hoge(re) sterkte staal in de perronoverkapping van station Groningen Europapark. Er is al vaker onderzoek gedaan naar hoge sterkte staal maar er is in de Nederlandse bouw nog veel onzekerheid over het toepassen ervan. Uit zijn onderzoek blijkt dat met een goede constructie er fors aan kosten kan worden bespaard aan materiaal en overige kosten. Daarnaast heeft toepassing ervan een positieve invloed op het milieu.

De uitreiking van de Nationale Staalprijs 2014 en de StudentenStaalprijs 2014 zal plaatsvinden tijdens de Nationale Staalbouwdag. Deze vindt plaats op donderdag 2 oktober in Hangaar 2, Katwijk aan Zee. U bent van harte welkom op onze stand nr. 46.

Bezoek http://nationalestaalbouwdag.nl/ voor meer informatie over de staalbouwdag.

studentenstaalprijs 2014