Een monumentaal pand renoveren dat ook nog eens functioneert als parlementsgebouw is een bijzondere opdracht. Vier jaar lang werkten we aan de tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en de Raad van State in Huis Huguetan, stadspaleis aan het Lange Voorhout en het achterliggende pand aan de Kazernestraat.

Deze renovatie vraagt veel in de totale breedte van de ontwerpopgave. Er waren dan ook heel wat van onze disciplines van onze afdeling Integraal Gebouwontwerp bij betrokken: elektrotechnische installaties, datacommunicatie, beveiliging, brandveiligheid, klimaatinstallaties, sanitaire installaties, bouwfysica en constructief ontwerp.

Gedurende het hele proces hebben we regelmatig overleg gevoerd met de gebruikers om aan hun behoeften te voldoen. In de tijdelijke huisvesting moeten zij immers goed en veilig kunnen werken. Vanwege de vele raakvlakken met het bouwkundig en architectonisch ontwerp hebben we intensief samengewerkt met Happel Cornelisse Verhoeven Architecten.

Lees hier het interview met architect Floris Cornelisse en bekijk de foto’s van het stadspaleis Huis Huguetan aan het Lange Voorhout 34 in Den Haag.