Succesvolle buitendienststelling Heerlen

Station Heerlen gaat de komende jaren flink op de schop. Het huidig stationsgebouw wordt gesloopt en boven de perrons wordt een overkluizing met hierop gebouwen gerealiseerd, waarin kantoorruimten, een hotel en een nieuw station zullen worden gehuisvest. Tijdens de bouwperiode, die circa 5 jaar zal duren, zal een tijdelijke station in een bestaand kantoorgebouw worden gerealiseerd, waarbij de perrons worden ontsloten door een traverse.

In het weekend van 14 juli 2012 is tijdens een buitendienststelling van 52 uur de ruwbouw van de traverse boven de sporen geplaatst, waarbij de traverse tevens is verweven met de bovenleiding. Namens Movares zijn de volgende toezichthouders aanwezig geweest om de werkzaamheden in goede banen te leiden: Ron van de Berk (betonconstructies), Ad van Vugt (betonconstructies), Nardus de Leeuw (staalconstructies) en Geert Winters (bovenleiding).   

Volgens de huidige planning zal het tijdelijk station en de loopbrug in oktober in dienst gaan. Het nieuwe station zal naar verwachting in 2017 openen.

 Voor vragen kunt u contact opnemen met Roeland van Hof.