Station RAI wacht transformatie

De werkzaamheden voor de aanleg van nieuwe sporen over de Europaboulevard zijn inmiddels gestart door de Alliantie tussen BAM en ProRail. Onderdeel van het totaalschema is ook een uitbreiding van het station zelf.

Projectarchitect Paul van der Ree maakt de plannen voor een nieuwe ruime stationshal, perronkap en een nieuwe toegang naar het station aan de oostkant die perfect aansluit bij het nieuwe ROC.

De nieuwe stationshal wordt volledig transparant en krijgt het karakter van een ‘urban lounge’. De hal is tenslotte een receptie waar alle mensen ontvangen worden die vanuit de regio of vanaf Schiphol in Amsterdam aanlanden om zich te orienteren op o.a. de RAI, ROC en de omringende hotels. De transparantie versterkt de relatie met de stad en de straat met aansluitend transport en zorgt voor uitstraling en sociale veiligheid.