Interview Sander Eijgenraam in het Financieel Dagblad

Interview Sander Eijgenraam in het Financieel Dagblad

Naar aanleiding van zijn benoeming tot directievoorzitter (zie het eerder geplaatste bericht hieronder) publiceerde het Financieel Dagblad op 11 januari een interview met hem. Geïnteresseerden kunnen dat interview hier nalezen.

Sander Eijgenraam (1964) werd per 1 januari 2016 benoemd tot directievoorzitter van advies- en ingenieursbureau Movares en voorzitter van de groepsdirectie Movares Group. Hij volgde daarmee Johan van den Elzen (1959) op die zich meer wil inzetten in het publiek maatschappelijke domein. Tevens is Van den Elzen medio dit jaar als voorzitter van het bestuur van de branchevereniging NLingenieurs benoemd, waardoor hij betrokken blijft bij de ingenieursbranche.

Na zijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft werkt Sander Eijgenraam sinds 1992 bij Movares. Hij vervulde daarbij diverse leidinggevende functies. De afgelopen jaren was Eijgenraam directeur van een van beide divisies van Movares, de divisie Ruimte, Mobiliteit en Infra. Frits Verhees, afkomstig van bouwbedrijf Heijmans, volgde hem daar dit najaar op als divisiedirecteur.

Sander Eijgenraam: “De markt zal in toenemende mate kwaliteit en toegevoegde waarde van de ingenieursbranche vragen. Meer technische kennis, meer verstand van zaken. Ik zie groeikansen voor ons als bedrijf, zeker ook door innovaties. Werknemersparticipatie en volwassen arbeidsrelaties zijn belangrijke elementen van ons bedrijf om dat waar te maken. Wat mij betreft ligt de lat hoog: we streven naar het excellente.”