Ondertekening contract CISter

Op 23 mei ondertekenden ProRail en Movares het contract voor beveiligingsproject CISter. Op 14 locaties worden zogeheten CIS’en – interfaces tussen verkeersleidingpost en B-relaisbeveiliging – vernieuwd of omgebouwd. Het bijzondere aan het project is dat het volgens de Best Value Procurement-methodiek is uitgevraagd. Movares is hoofdaannemer van het project.

Momenteel is de interface tussen de systemen op de VL-post en de beveiligingsinstallatie nog op basis van J-relais. Omdat de levenscyclus van de huidige systemen ten einde is, besloot ProRail om alle systemen in één project te vervangen. Dit is efficiënter, goedkoper en bedrijfszekerder dan ad hoc de systemen te repareren of te vervangen. Op 14 locaties in Nederland worden in relaishuizen de J-relais en CIS-interface vervangen door een LCE-interface.

Best Value Procurement
Movares voert de engineeringswerkzaamheden uit en is verantwoordelijk voor de realisatie van het werk. Movares treedt op als hoofdaannemer met BAM Rail en Imtech Traffic & Infra als onderaannemers. Met de aanbesteding op basis van Best Value Procurement wil ProRail een maximale reductie van de risico’s bereiken en maximale kansen bij de aanbesteding en uitvoering van het project benutten.

Meer informatie: Piet van de Sande.

contract cister
Jacco Buisman, directeur Movares (l), en Menno van der Ploeg ProRail (r)