Movares verkoopt belang in InTraffic

Movares Group B.V. (Movares) en de ICT Group N.V. (ICT) hebben een ‘letter of intent’ getekend waarin het voorgenomen besluit staat van Movares om de 50% aandelen van de gezamenlijke dochteronderneming InTraffic te verkopen aan ICT. Beide partijen beschikken op dit moment over 50% van de aandelen van InTraffic. Met de verkoop komt InTraffic  voor 100% in handen van ICT.

Het in Nieuwegein gevestigde InTraffic ontwerpt en bouwt applicaties voor traffic management, het monitoren van infrastructuur en reisinformatie. Het bedrijf werd opgericht in 2003 als joint venture tussen Movares en ICT. InTraffic telt 150 professionals en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer € 19 miljoen.

Sander Eijgenraam, CEO van Movares: ‘InTraffic is bijna 15 jaar lang een strategische alliantie met ICT geweest. In deze tijd is de rol van IT in railinfrastructuur en mobiliteit aanzienlijk veranderd. Als gevolg van deze veranderingen beschouwt Movares InTraffic als minder strategisch voor haar core business als adviseurs en ingenieurs. Na het sluiten van de transactie zullen Movares en InTraffic hun samenwerking voortzetten bij hun gemeenschappelijke grote klant ProRail.’

 

Het volledige persbericht van ICT leest u hier