Movares tweede bij Betonprijs 2017

Het project ‘Groot onderhoud Lingeburg Geldermalsen’ van Movares is tweede geworden bij de Betonprijs 2017. Het project was genomineerd in de categorie Restauratie/Reparatie.

Het doel van de renovatie was het toekomstbestendig maken van de 80 jaar oude betonnen boogbrug, zonder de monumentale waarde uit het oog te verliezen. De jury waardeerde de inspanning om met moderne middelen en materialen de monumentale constructie op een veilige wijze te behouden voor de toekomst.

Voor de categorie Restauratie/reparatie waren 12 inzendingen waarvan er uiteindelijk 2 waren genomineerd, waaronder de Lingebrug. Uiteindelijk is de Velsertunnel als winnaar uit de bus gekomen, maar we zijn trots dat we met een relatief klein project toch indruk hebben gemaakt met ons vakmanschap. Wij feliciteren Rijkswaterstaat en de Aannemerscombinatie Hyacit (Dura Vermeer, Besix, Spie, Croon) dan ook van harte met de winst.

Namens Movares waren twee collega’s bij dit project betrokken die ook nog ’s allebei in Geldermalsen wonen: Piet Koets tekende voor het contractmanagement en Wiljan de Moor was betrokken als betonadviseur.