Movares ontvangt veiligheidscertificaat

Op 21 april ontving directievoorzitter Johan van den Elzen uit handen van Lloyd’s het certificaat voor het bereiken van niveau 2 op de Veiligheidsladder van ProRail. Movares is na Arcadis het tweede ingenieursbureau dat dit certificaat behaalt.

De veiligheidsladder is een certificeerbare norm om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten en te verbeteren. ProRail heeft deze ladder ontwikkeld samen met spooraannemers, ingenieursbureaus, adviesbureaus en de wetenschap. Doel is het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen te stimuleren.

Veiligheidsbewustzijn vergroten
Movares heeft al veel maatregelen genomen om de arbeidsveiligheid te verhogen. De volgende stap is het stimuleren van veilig gedrag. “Niet alleen regels en procedures zijn belangrijk, maar ook het veiligheidsbewustzijn van medewerkers. Onder het motto‘We werken veilig of we werken niet’ hebben we verbeteringen doorgevoerd die hebben geleid tot het bereiken van niveau 2 op de Veiligheidsladder van ProRail. Dit is een geweldig compliment voor onze organisatie en ik ben erg blij met dit resultaat, omdat juist veiligheid erg aan mijn hart gaat”, aldus Johan van den Elzen, die naast CEO van Movares ook bestuurslid is bij RailAlert. “Onze ambitie sluit aan bij de branche, die streeft naar nul incidenten en nul ongevallen.”

 

Meer informatie:

Bezoek ook de website www.veiligwerkenmetmovares.nl voor meer informatie over onze activiteiten.