Movares kleurt groen op duurzaamheidsdag

In de Maand van de Duurzaamheid besteedde Movares op 16 oktober 2018  extra aandacht aan duurzaamheid in de keten. Een dag vol inspirerende sessies en presentaties voor en door Movaren en met gastsprekers als Maurice Goudsmith (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Cindy Vissering (Betonhuis) en Maarten Schäffner (Witteveen & Bos).  Ook werd de Milieuprijs 2018 uitgereikt aan de Movaar met de meest duurzame initiatieven in 2018. Veel voer om duurzaamheid in projecten én thuis verder te brengen.

 Maurice Goudsmith, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, nam de aanwezigen mee in een interactieve lezing over hoe iedereen eenvoudig zijn steentje kan bijdragen aan een beter milieu. Tijdens een inspiratiesessie gaf Cindy Vissering, Betonhuis, een praktische handleiding over verduurzaming van betonopgaven. Maarten Schäffner, Witteveen & Bos, vertelde hoe je voor allerlei soorten constructies je footprint kunt doorberekenen.

Duurzame parade
Tijdens de duurzame parade werden duurzame initiatieven van Movaren en leveranciers getoond, zoals 3D-printen, Rainroad, Dwarsligger/Fauna Passage en VBK-bevestiging. Ook konden Movaren kennismaken met leveranciers van duurzaam gecoat meubilair, zonnepanelen en warmtepompen, en het Low Car Diet van de Green Business Club Utrecht.

Milieuprijs 2018
De Milieuprijs 2018 werd uitgereikt aan Renee van den Heuvel als mede-initiator en organisator van de Duurzame Leverancier (samenwerkingsinitiatief van ingenieurs- en adviesbureaus). Inmiddels zijn duizenden bedrijven bij dit initiatief aangehaakt. Meerdere keren per jaar vinden inspirerende bijeenkomsten plaats over duurzaamheid en milieu. Daarnaast is Renee van den Heuvel verantwoordelijk voor inkoop binnen Movares, waarbij ze duurzaamheid een belangrijke rol heeft gegeven in de selectie van partners. Ook is zij initiator van vele duurzame initiatieven bij Movares, zoals Meatless Wednesday.

Meer informatie: Rinske Schukken