Movares haalt trede 3 Veiligheidsladder ProRail

Op 23 oktober werd officieel bekend dat advies- en ingenieursbureau Movares na een uitgebreide audit trede 3 van de Veiligheidsladder van ProRail heeft bereikt. De Veiligheidsladder is een instrument om veilig werken op het spoor te stimuleren.

Onder het motto ‘Veilig aan het werk en gezond weer naar huis’ werkt Movares aan het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers en veiligheid in de gehele keten. De auditoren van Lloyds waren uiterst complimenteus over het veiligheidsbewustzijn dat ze bij Movares in de hele organisatie aantroffen. Johan van den Elzen, directievoorzitter: “Trede 3 is een mooi resultaat waar we trots op kunnen zijn. Veiligheid heeft een hoge prioriteit en daar moeten we dagelijks bewust mee bezig zijn.” Movares investeert zowel in een veilige werkplek van de eigen mensen als in die van anderen waarvoor Movares zorg heeft te dragen, zoals leveranciers. Medewerkers van Movares gebruiken bijvoorbeeld de LMRA-app en meldingen-app om continue te kunnen evalueren en leren. Met de LMRA-app doen ze een laatste check of ze veilig aan de slag kunnen, met de meldingen-app wordt snel en gemakkelijk een melding gemaakt (incl. foto en GPS-code) van (on)veilige situaties en (bijna-) ongevallen.

Veiligheidsladder
De medio 2012 door ProRail geïntroduceerde Veiligheidsladder is een certificeerbare norm om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten en te verbeteren. Een hoger veiligheidsbewustzijn betekent een hogere score op de Veiligheidsladder. ProRail beloont deze score door deze positief mee te wegen bij het gunnen van spoorwerk.

2014-09-29 15