Movares genomineerd voor de Betonprijs 2017

In de categorie Restauratie/reparatie is het project ‘Groot onderhoud Lingebrug in Geldermalsen’ genomineerd.

Opdrachtgever was de Provincie Gelderland. Aannemer Van Gelder B.V. voerde het project uit met  Hegeman Bouw Chemie B.V. als uitvoerende partij voor het beton. Adviseur in dit project was advies- en ingenieursbureau Movares.

In 2016 is er groot onderhoud uitgevoerd aan de bijna 80-jarige, karakteristieke boogbrug over de Linge bij Geldermalsen.

Uit het juryrapport: ‘ Doel van de renovatie van de bijna 80 jaar oude betonnen boogbrug in Leerdam was het behouden van de mobnumentale waarde van deze brug en het verlengen van de levensduur van met name het rijdek met tenminste 25 jaar. Door toepassing van glasvezel stekwapening kon de wapening in het rijdek weer voldoende lang van een beschermende betondekking worden voorzien. De jury waardeert de inspanning om met moderne middelen en materialen dit type monumentale constructies, ondanks de zwaarder geworden belastingen, toch op een veilige en verantwoorde wijze voor de toekomst te behouden.’

Op 15 november 2017 wordt bekend gemaakt wie de Betonprijs 2017 heeft gewonnen. Voor de categorie Restauratie/reparatie waren 12 inzendingen waarvan er uiteindelijk twee zijn genomineerd waaronder de Lingebrug.

Namens Movares waren twee collega’s bij dit project betrokken die ook nog ’s allebei in Geldermalsen wonen: Piet Koets tekende voor het contractmanagement en Wiljan de Moor was betrokken als betonadviseur.