Door duurzame advisering zorgde Movares in 2022 voor potentieel 76 kiloton CO2-reductie. Een record sinds onze CO2-prestatieladder certificering in 2009! Deze reductie is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die bijna 3 miljoen bomen in één jaar opnemen.

Duurzame adviezen voor uiteenlopende opdrachtgevers

In 2022 hebben wij ons eigen record verbroken. We zorgden voor potentieel 76 kiloton CO2-reductie! Dit hebben we gedaan door onze adviezen zo duurzaam mogelijk in te steken. Voor veel opdrachtgevers maakten wij MilieuKosten Indicator (MKI)-berekeningen, maar daarnaast leverden wij ook duurzame adviezen voor specifieke ontwerpvraagstukken. Zo hielpen we Provincie Zuid-Holland met de uitvraag van onderhoudscontracten met een zo laag mogelijke milieu impact. Voor Provincie Flevoland berekenden we de CO2-footprint van de aanleg en het onderhoud van infrastructuur. En voor Gemeente Amersfoort berekenden wij de CO2-reductie van de herinrichting van een aantal straten. Daarnaast innoveerden we met 3D-geprinte, computational design ontworpen perronkeerwanden voor ProRail en stelden we een product LCA op voor een raildemper van Kampa. Ook hielpen we een aannemer aan een winnende aanbieding op het aspect van duurzaam materiaalgebruik. Zo zijn er nog vele andere mooie voorbeelden te geven!

Projecten onder CO2-korting

In aanbestedingen belonen vele opdrachtgevers opdrachtnemers die zich inzetten voor de CO2-prestatieladder met fictief gunningsvoordeel; CO2-korting. Movares heeft in 2022 maar liefst zeventien projecten gegund gekregen onder deze CO2-korting. Ook hiervan zal de potentiële CO2-reductie van onze duurzame advisering worden berekend, zodat we nóg meer impact maken met onze projecten.