Mandelabrug Zoetermeer: onthulling eerste liftconstructie

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de vervanging van de roltrappen en de nieuwe liften aan weerszijden van de Mandelabrug over de A12. Maandag 19 december 2016 was er een belangrijke mijlpaal in het project: Marc Rosier, wethouder Stedelijke ontwikkeling & Verkeer van Zoetermeer, onthulde samen met Marco van de Wetering van Movares (directievoerder), Gert Bokdam van Hegeman (civiel & liften) en Eelco Aadriaansz van ThyssenKrupp (roltrappen) de eerste liftconstructie.

Met de onthulling van de eerste liftconstructie is er weer mijlpaal bereikt op weg naar een betere verbinding van de Mandelabrug met het openbaar vervoer en de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Het gebied langs de A12, station Zoetermeer en de Mandelabrug is namelijk dé entree van de stad.

Vervanging liften en roltrappen
Omdat de huidige roltrappen aan vernieuwing toe zijn, wordt er wordt momenteel hard gewerkt aan de vervanging van de roltrappen. Ook komen er liften aan weerszijden van de brug. Vooral mensen die minder goed ter been zijn en de lift gebruiken kunnen straks gemakkelijker de perrons bereiken. Movares is bij dit project nauw betrokken. Zo deed Movares een variantenonderzoek, waarbij twee varianten werden onderzocht. Movares stelde het bestek op en begeleidde de aanbesteding voor de uitvoering van het project. Daarnaast begeleidt Movares de uitvoering en houdt Movares toezicht op de uitvoering. Inmiddels zijn de middelste roltrappen zijn verwijderd, de palen voor de fundering van de stalen liftconstructie zijn geheid en de betonnen behuizing voor de liften wordt aangebracht. Begin januari 2017 worden de nieuwe roltrappen geplaatst. Naar verwachting zijn de liften in mei 2017 klaar.

Mandelabrug Zoetermeer - Movares 3

Mandelabrug Zoetermeer - Movares2

Mandelabrug Zoetermeer - Movares 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over dit project op de website van de gemeente Zoetermeer.
Lees meer over de werkzaamheden van Movares in dit project.