De zogenoemde ‘closing’ vond plaats op 30 november 2023, dit betekent dat we als partijen vanaf nu officieel met elkaar verder gaan onder de naam Movares. Nu de transactie is afgerond kan er echt gestart worden met de verbreding en verbetering van ons aanbod op duurzame en digitale oplossingen voor onze klanten.

De Innovus partijen blijven onder hun eigen naam actief in de markt, waarbij Movares het leidende merk is. Door de krachtenbundeling zijn we onder andere straks in staat om klanten met grote, complexe opgaven sneller en beter te bedienen.

Samen vormen wij één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus van Nederland. Wij hebben als Movares de ambitie om de meest innovatieve en duurzame ingenieursdiensten met maatschappelijke impact te leveren voor onze klanten.

De directie van de Movares holding zal worden gevormd door Robert Claasen (CEO), Erik van Schie (CFO), en Harm Hoorn (CTO). De nieuwe combinatie heeft circa 1.150 medewerkers en een omzet op jaarbasis van meer dan EUR 170 miljoen.

Robert Claasen, CEO van Movares: ‘Ik dank de teams van Innovus en Movares, die hebben samengewerkt aan deze succesvolle closing. Deze krachtenbundeling stelt ons in staat om onze gespecialiseerde kennis op het gebied van spoor, mobiliteit, energie, infrastructuur en gebouwen te combineren met de expertise op het gebied van digitalisering en verduurzaming’.