Inspirerende bijeenkomst Duurzame Mobiliteit

Inspireren en met elkaar in gesprek om samen duurzame stappen te zetten op het gebied van mobiliteit. Dat was het doel van de inspiratiebijeenkomst op 10-10-2014, de dag van de duurzaamheid. Het was een geslaagde bijeenkomst, zo bleek uit reacties van de deelnemers.

Programma
Jacco Buisman, directeur Movares, deelde zijn persoonlijke ervaringen met het low car diet en maakte de balans op: “Een zeer positieve ervaring voor mijzelf en ons hele team van Low Car Diet”.

Geert Kloppenburg, projectleider duurzame mobiliteit van Urgenda, vertelde over het resultaat van het Low Car Diet dit jaar en de workshops duurzaam mobiliteitsbeleid die Urgenda na het Low Car Diet organiseert.

Ronald van Oeveren, directeur Business Development & Innovation Strukton en bestuurslid van de U15, lichtte de initiatieven toe die de U15 neemt om de CO2-footprint bij bedrijven te meten. U15 is een netwerk van ruim 150 bedrijven uit Midden-Nederland die samenwerken aan een betere bereikbaarheid van de regio.

Joris Laponder, Directeur Corporate Accounts ENECO, sprak over het partnership tussen de Nederlandse Spoorsector en Eneco dat een klimaatneutrale treinreis zal realiseren.

Bekijk de presentatie: Inspiratiebijeenkomst Duurzame Mobiliteit.

Circulair Atelier
Ondertussen vond op het Jaarbeursplein het ‘Circulair Atelier‘ plaats. Acht ontwerpers met passie voor duurzaamheid maakten uit de afval afkomstig uit het Stationsgebied iets bruikbaars en moois. Het achterliggende doel: inspiratie opdoen om afval te zien als een waardevolle grondstof en basis voor hergebruik. Om 16.00 u werd het Atelier afgesloten door de bekende Utrechter Henk Westbroek. Het Atelier is georganiseerd door de Green Business Club Utrecht Centraal. Deze bestaat uit bedrijven rondom het Stationsgebied: Rabobank Nederland, Jaarbeurs, NS, ABN Amro, Movares, de gemeente Utrecht, NH hotels en ProRail. Tijdens het Atelier werd een Green Deal gesloten waarbij Renee van den Heuvel als hoofd Inkoop namens Movares ondertekende.

jacco

Jacco Buisman, Movares

P1080032

Geert Kloppenburg, Urgenda

P1080059

Joris Laponder, Eneco

P1080046

Ronald van Oeveren, U15

Foto’s Circulair Atelier

circulair atelier