Bij de ingrijpende renovatie en verduurzaming van het House Modernes is de oorspronkelijke gevel in oude glorie hersteld. Bovengronds komen winkels en kantoren. De dubbele kelder biedt ruimte aan een openbare fietsenstalling met 900 plaatsen en een jeu-de-boulesbar.

Fietsenstalling ‘House Modernes’

De fietsenstalling ‘House Modernes’ aan de Lange Viestraat is vrijdag 15 oktober feestelijk geopend door wethouder Lot van Hooijdonk en bezoekers. Samen met het nieuw ingerichte pand krijgt de Utrechtse binnenstad er een bezienswaardigheid met fraaie fietsenstalling bij. In de nieuwe fietsenstalling in de kelder van het gerenoveerde pand House Modernes is ruimte voor 900 fietsen en daarmee is daarmee de grootste gemeentelijke stalling in de binnenstad van Utrecht.

Wat biedt de fietsenstalling?

Via een hellingbaan aan de Lange Viestraat kom je in de hoogwaardige, lichte en overzichtelijke fietsenstalling. In tegenstelling tot sommige andere stallingen is er voor bakfietsen en fietsen met een krat voldoende ruimte. Er is ook mogelijkheid om een e-bike binnen op te laden. Dit kan op de plek zelf, maar het is ook mogelijk de accu op te laden in een speciale locker met elektra-aansluiting. Op het digitale verwijssysteem is te zien hoeveel plekken er nog zijn in de stalling. Stallen kan van 07.00 uur tot 01.00 uur. De eerste 24 uur is het gratis.

Aandacht voor sociale veiligheid

De kernwoorden van de fietsenstalling zijn: rust, overzicht, hoogwaardige uitstraling met veel aandacht voor sociale veiligheid omdat de stalling ook in avond open is. De stalling heeft frisse kleuren en sfeervolle belichting. De stalling ligt midden in de binnenstad, daardoor zijn de fietsparkeerplaatsen vooral voor mensen die gaan winkelen, werken in de winkels of een avondje uitgaan. Met veel plezier en toewijding heeft het team van studioSK, de ontwerpstudio van Movares, de stalling ontworpen. Het is een mooi voorbeeld van het type transformatieopdrachten waarin studioSK zich onderscheidt.