Hoogste punt zoutsteunpunt Delfgauw bereikt

De lente komt pas net op gang, maar bij Movares helpen we in opdracht van Rijkswaterstaat nu al met de voorbereiding op de winter; dinsdag 17 april werd in Delfgauw het hoogste punt bereikt van het nieuwe zoutsteunpunt! Het steunpunt Delfgauw is op te delen in een zoutopslag gedeelte en een kantoor gedeelte. Het kantoor gedeelte omvat tevens twee werkplaatsen, een parkeergedeelte en opstelplaatsen voor de strooiers en ploegen. De fundering en het skelet van de ruwbouw van het kantoor zijn gereed en van de zoutopslag is de fundering in een afrondende fase.

In Baarn en Houten zijn vorig jaar de steunpunten gerealiseerd. Hier is naast deĀ  zoutopslag veel opstelruimte voor de strooiers en de ploegen. De vormgeving is identiek en de visie van onze architect Tjerk van de Lune is duidelijk in de architectuur terug te zien.

Sinds april 2014 is Movares betrokken bij het aanpassen van deze steunpunten in Houten, Baarn en Delfgauw. Dit zijn de wegensteunpunten van waaruit Rijkswaterstaat de gladheidsbestrijding en incidentmanagement van de A-wegen uitvoert. Deze steunpunten voldoen niet meer aan de huidige normen en dienen daarom ingrijpend te worden aangepast. Movares heeft de opdracht voor het maken van een architectonisch, bouwkundig, constructief en installatie ontwerp van de herinrichting van de steunpunten. En het begeleiden van de realisatie en de nazorgfase van deze herinrichting.

Lees meer over dit project