Slinger-Event: duurzaam ondernemen

‘Duurzaam ondernemen is meer dan alle gloeilampen inruilen voor spaarlampen. Maar is duurzaam ondernemen ook sociaal ondernemen? Wat zijn drijfveren voor duurzame ondernemers? Wat is de urgentie voor een ondernemer? En hoe betrek je daarbij de mensen uit de wijken? Want alleen met een heel breed draagvlak kan Utrecht en de rest van de wereld duurzamer worden. Willen we echt Utrecht de MVO-stad van 2018 laten zijn, dan moeten we de inwoners iets laten zien zodat ze zelf van het nut en de noodzaak worden overtuigd.’

Dit is in het kort de doelstelling van de workshop ‘Actief in duurzaamheid’, een van de workshops tijdens het Slinger-Event 4×4, een intiatief van Projectbureau De Slinger Utrecht. Movares Foundation-directeur Marian de Jong is een van de vier foumleden, die het gesprek aangaan met de deelnemers aan de workshops en de praktijkbeurs om aanzetten te bieden tot nieuwe gedachten en creatieve ideeën op het gebied van duurzaam ondernemen. 

Tijdens het Slinger-Event 4×4 discussiëren ondernemers, politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in vier workshops over het belang van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Meer informatie: Marian de Jong, of kijk op de websites: www.slingerevent4x4.nl en www.deslingerutrecht.nl.