Dubbelspoor Wehl succesvol afgerond

De werkzaamheden in Wehl zijn in het weekend van 26 en 27 september 2015, een jaar eerder dan aanvankelijk gedacht, succesvol afgerond: 700 meter dubbelspoor is nu effectief!

De betrouwbaarheid van het traject Arnhem-Winterswijk moest omhoog. Een extra spoor bij Station Wehl bood de oplossing, treinen kunnen elkaar nu makkelijker passeren. Zo heeft een vertraagde trein minder invloed op de rest van de dienstregeling. De lijn is een stuk robuuster gemaakt. Met als resultaat een minuut extra speling in de dienstregeling.

Mede door de geslaagde minnelijke grondverwerving en de keuze voor een traditionele aanbestedingsvorm ligt het dubbelspoor een jaar eerder dan aanvankelijk gedacht. Het extra spoor in Wehl is een samenwerking tussen ProRail, de provincie Gelderland en de gemeente Doetinchem. Het is een van de maatregelen ter verbetering van het traject Arnhem-Winterswijk.

Movares heeft in opdracht en naar grote tevredenheid voor ProRail zorg gedragen voor de ontwerpen, het bestek en de begeleiding voor de aanbesteding en uitvoering.