Constructeur van het jaar

László Vákár is woensdag 20 juni tijdens de Constructeursdag in Amersfoort verkozen tot Constructeur van het jaar 2012. De constructief ontwerper van Movares werd vooral geroemd om zijn creatieve inbreng bij de overkapping IJsei bij het Centraal Station Amsterdam.

Het was de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt. Het gebeurde  tijdens de Constructeursdag op 20 juni in de Flint in Amersfoort. De titel Constructeur van het jaar werd toegekend door VNconstructeurs, de Betonvereniging, Bouwen met Staal op voordracht van de Toetsingscommissie van het Constructeursregister RC/RO. De jury was unaniem in haar oordeel. Uit het juryrapport:

“ […] Wij zijn unaniem van oordeel dat u een bijzonder inventief constructeur bent, die het lef en de vasthoudendheid heeft om nieuwe constructieve concepten te bedenken, verder te optimaliseren en ook toe te passen. Een goed voorbeeld hiervan is de toepassing van koudgebogen glas. Half zoveel materiaal, minder energieverbruik en lichter in transport.[…] U gaat zeer zorgvuldig te werk, blijft betrokken bij uw ontwerpen, van schets tot en met de oplevering, met het vermogen afstand te nemen en steeds kritisch te kijken naar het eigen ontwerp. Door uw creatieve manier van denken en werken weet u ‘onmogelijke’ constructies mogelijk te maken binnen budget en de ‘wetten van de natuur’.”

De directie feliciteert László van harte met deze titel, die een mooie en terechte bekroning is van zijn indrukwekkende oeuvre, en waarvan de glans ook over Movares uitstraalt.