Arnhem bedankt Maarten, Tom en Steven

Arnhem bedankt Maarten, Tom en Steven

De Giro zit er op, met Nibali als uiteindelijke winnaar. In drie weken die tussen Apeldoorn en Turijn lagen hebben we kunnen genieten van de Nederlanders. De organisaties achter de grote fietsen op de Arnhemse John Frostbrug hingen een spandoek op om de smaakmakers te bedanken.

Tom Dumoulin maakte in Apeldoorn drie weken geleden de hooggespannen verwachtingen waar. Hij won de tijdrit en mocht de eerste roze trui aantrekken. Zaterdag, richting Nijmegen, lukte het Maarten Tjallingii net niet om op de plaatselijke kol als eerste te eindigen. De volgende dag ging hij er weer als een van de eersten vandoor. In een kopgroepje denderde hij de Posbank op. De blauwe trui was binnen. Met een enorme glimlach op het gezicht maakte hij de etappe af. Op het podium in zijn eigen stad. Een droom die uitkwam. Nadat Tom helaas vroegtijdig moest opgeven, nam Steven Kruijswijk het stokje over. Hij eindigde vooraan in de grote bergritten en mocht ook de roze trui aantrekken. Turijn was jammer genoeg net te ver.

Zowel de start als de prestaties van Maarten, Tom en Steven maakten dit een echt Nederlandse Giro. Dit was reden voor Rijkswaterstaat, Movares, Promosign, Signmatch en de gemeente Arnhem om de heren met een groot spandoek aan de John Frostbrug te bedanken voor een geweldige Giro. Een prima plek tussen de eerder geplaatste silhouetten.