Met mijn werk draag ik bij aan een duurzaam Nederland

Jorinde Guldenaar Adviseur energietransitie
VisievormersWerken bij Movares

Nederland heeft de ambitie om in 2050 een 100% duurzame energievoorziening te hebben, zonder CO2 uitstoot. Naast technische kennis vraagt deze energietransitie ook veel procesmatige kennis. Als Movares pakken we de rol die bij ons past: we ontwikkelen toekomstbestendige energietechniek én zorgen voor inpassing ervan in de leefomgeving. Als nieuwe collega werk je dus aan duurzame energieprojecten die impact hebben op de toekomst van ons land.

De energietransitie bij de groep Energie

TenneT, Stedin, Liander, Enexis, ProRail, GVB, RET: de energietransitie speelt bij ál onze opdrachtgevers. Als adviseur energie, lead engineer of projectleider elektrotechniek, draag jij hier samen met onze opdrachtgevers aan bij. Jij en je collega’s geven technisch advies en beleidsadvies, maken ontwerpen voor hoogspanningsstations en denken mee over complexe vraagstukken. De energie-infrastructuur moet uitgebreid worden, maar hoe doen we dat? Hoe gaan we om met het elektriciteitsnet nu oude systemen steeds meer worden vervangen door zonnepanelen of windenergie? En hoe zorgen voor duurzame energievoorziening voor de spoorsector? Nieuwe wensen vertalen naar toekomstbestendige technologieën: dát is waar onze groep Energie zich mee bezig houdt.

Werken aan multidisciplinaire energieprojecten

Of je nu als engineer elektrotechniek, adviseur elektrotechniek, trainee energie of in een andere functie bij ons aan de slag gaat, de multidisciplinaire energieprojecten waar je aan werkt zijn uitdagend en divers. De energiesector kent namelijk een groot aantal stakeholders en samenwerking is belangrijker dan ooit. Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is te zien in het project landstation Borssele, dat met zo’n 12 voetbalvelden het grootste landstation van Nederland is. Hier komt de zeekabel van een nieuw off-shore windpark binnen en vindt de omzetting van 220 kV spanning naar 380 kV plaats. En inmiddels werken we ook aan de landstations Hollandse Kust Zuid en Noord. Hier zorgen we samen met TenneT voor doorgifte aan het landelijke transportnet.

Energieprojecten bij Movares

Bij alle energieprojecten waar we bij Movares aan werken, staat voorop dat we innovatieve en bestaande oplossingen toetsen op haalbaarheid. Sluit het aan bij de eisen die de samenleving stelt? En naast de techniek van de energie-infrastructuur en het toekomstbestendig net, richten we ons ook op inpassingsvraagstukken en omgevingsmanagement, aangevuld met procesmanagement. Als je het ons vraagt is dit een ideale voedingsbodem voor de energietransitie.

Samen met het team breng ik ontwerpen tot leven in een BIM-3D model
Robin Donker technisch specialist

Vacatures elektrotechniek of energievoorziening

Op zoek naar een uitdagende en vooral ook leuke baan of afstudeeropdracht in de elektrotechniek of energievoorziening? Er zijn volop kansen bij Movares! Benieuwd waar je terecht komt als je solliciteert? De groep Energie bestaat uit vier teams: Rail Energiesystemen, Hoogspanningsstations & -verbindingen, Energietransitie én EMC & Netkwaliteit. Binnen de groep werk je samen met 35 junior, medior én senior professionals die net als jij inhoud en procesvaardigheden combineren. Samen komen jullie tot creatieve en duurzame oplossingen met breed draagvlak. En omdat we multidisciplinair werken, proef jij aan verschillende werkvelden en leer je van collega’s met andere expertises. Zo ontwikkel je jezelf steeds verder.