Voor deelnemers vanuit WIJ 3.0 en Eigen Kracht heeft de Movares Foundation in december 2023 een workshop georganiseerd: ‘Tips & tricks op weg naar werk’. Doel van deze workshop is het verder brengen van deelnemers richting een baan. Tijdens deze leuke en interactieve ochtend zijn we ingegaan op verschillende vragen die deze deelnemers hadden bij het vinden van een baan, waaronder: Waar letten werkgevers en recruiters op tijdens een gesprek? Wat vindt men over het algemeen belangrijk op een CV? Daarnaast hebben we een beeld gegeven van het werken bij Movares, met mogelijke opleidingen. Deze ochtend werd als zeer inspirerend ervaren en geeft hopelijk net het extra zetje richting een leuke job!

WIJ3.0 biedt mensen met een psychische kwetsbaarheid passende omstandigheden om zich te ontwikkelen. Ze geven inzicht in het kunnen van de mens en begeleiden ze in hun persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk herstel. Ze ondersteunen op momenten dat het goed en minder goed gaat. Ze ondersteunen cliënten bij het vinden van mogelijkheden om sociaal en/of economisch zelfredzamer en zelfstandiger te worden. Ze stimuleren om waar mogelijk zelf hun ontwikkeling te sturen, dit door middel van arbeidsmatige activiteiten, toeleiding naar werk, jobcoaching en trainingen.

 Met Eigen Kracht leren de deelnemers de Nederlandse taal beter en raken ze meer bekend met de Nederlandse arbeidsmarkt en hun kansen daarop. In elk traject werken de deelnemers toe naar uitstroom richting een betaalde baan.