De Movares Foundation is partner van Stichting Studeren & Werken op Maat. Stichting SWOM begeleidt Young Professionals met een arbeidsbeperking bij het vinden van een volwaardige functie, passend bij hun talenten en kwaliteiten.Bij de SWOM Academie wordt gewerkt aan een programma om vavo-leerlingen die vroegtijdig uit dreigen te stromen en jonge statushouders een persoonlijk ontwikkeltraject te bieden. Dit ontwikkeltrajectprogramma biedt jongeren o.a. de mogelijkheid om kennis te laten maken het technisch werkveld en om ervaring op te doen. Daarnaast is het doel om motivatie en zelfbewustzijn te vergroten, zodat ze stappen kunnen zetten naar een succesvolle toekomst.

Op 24 januari hebben wij een bijeenkomst georganiseerd voor jonge statushouders die meestal een zeer beperkt beeld hebben van de Nederlandse arbeidsmarkt. Het is waardevol voor deze jongeren om ze te laten zien hoe het werken in Nederland gaat en wat er vanuit een werkgever verwacht wordt. Collega’s van Movares en Movares Water hebben verteld over hun werk, bijvoorbeeld over wat onze junioren leuk en lastig vinden in hun dagelijkse werkzaamheden. Er zijn diverse tips gedeeld over hoe je verder kunt komen in het arbeidsproces. Fijn dat onze collega Osama af en toe kon vertalen!

De jongeren hebben na de rondleiding een beter beeld kunnen krijgen van het werken in Nederland, wat ze hopelijk een steuntje in de rug geeft naar een prettige arbeidstoekomst in ons land.