Traineeship Rail

Werken aan het spoor is werken aan de duurzame mobiliteit van morgen. Samen met onze opdrachtgevers dragen wij hier al dagelijks aan bij. Toch is er nog veel werk te doen. De spoorsector zit namelijk in een grote transitie. Help jij ons als trainee rail met deze opgave? Zo werken we samen aan een toekomstbestendig Nederland.

Het begin van jouw reis

Wanneer je nét bent afgestudeerd kun je veel kanten op. Wij nodigen je daarom uit om samen met ons op de trein te stappen, met als eindpunt jouw ideale functie! Het maakt niet uit vanaf welk station je vertrekt, je kunt gedurende je reis makkelijk overstappen. Wil jij je onderdompelen in de techniek, werk je graag met data of lijkt projectmanagement jou juist gaaf? Bij Movares kan het allemaal. Wij laten je zien hoe jij jouw kennis toe kunt passen om impact te maken in deze unieke wereld.

Een leerzame rit

In enkele maanden nemen wij je mee in alles wat de spoorwereld te bieden heeft én helpen we jou ontdekken welke kant je op wilt. Zo krijg je van ons een complete basisopleiding spoor en nemen we je mee naar speciale opleidingscentra waar je alle techniek te zien krijgt. Daarnaast bieden we ook intern cursussen aan waarmee je alles leert over ons eigen werkproces. Op deze manier leer jij Movares en de spoorwereld beter kennen en maken we er (soms letterlijk) een leerzame rit van!

Bij het spoor komt zoveel meer kijken dan je denkt
Evelien Hegge junior technisch specialist

Leer van de praktijk

Het ontdekken van de spoorwereld doe je natuurlijk ook in de praktijk. Tijdens jouw traineeship werk je mee in verschillende gave projecten. Denk bijvoorbeeld aan de verbetering van de bereikbaarheid van Amsterdam Centraal, of het verhogen van de treincapaciteit op diverse trajecten. Maar als trainee rail kun jij ook meewerken aan grotere opgaven zoals de uitrol van het European Rail Traffic Management System (ERTMS). Een systeem dat nodig is om het Nederlandse spoor klaar te maken voor de toekomst en aan te sluiten op de Europese standaard. Met welk project jij ook aan de slag gaat, je wordt altijd gekoppeld aan een coach en een ervaren technisch manager met wie je intensief contact hebt over het project én vakgebied.

Jouw eindstation

Aan het einde van de rit ben jij aan zet. Samen met je manager spar je over de mogelijkheden en kies jij de functie bij Movares die het beste bij je past. Op die manier geef je samen invulling aan jouw toekomst binnen het spoor. Een toekomst waarin jij je kunt blijven ontwikkelen en een échte impact kunt maken op de duurzame mobiliteit van Nederland!