De online sollicitatie

Heb je een leuke vacature gezien en wil je solliciteren? Via de sollicitatie-button solliciteer je online op een van onze vacatures. Wij horen graag waarom jij bij ons wilt werken en bekijken aan de hand van je CV en motivatie of jij op de vacature past. Op basis van deze CV selectie word je wel of niet uitgenodigd voor een eerste gesprek. Onze recruiter neemt hierover contact met je op.

Een interview met collega’s uit de praktijk

Dit gesprek is een persoonlijke kennismaking en tevens een vakinhoudelijk diepte interview met een manager én een collega uit de praktijk. Zo krijg je meteen een beeld met wie je gaat werken. Zij zullen jou vragen naar je motivatie en vakinhoudelijke kennis, maar natuurlijk kan je zelf ook je vragen kwijt. Na afloop van het gesprek zal worden beoordeeld of jij de kennis en vaardigheden hebt waar wij naar op zoek zijn. Hiervan word je door de manager op de hoogte gesteld.

Het assessment

Afhankelijk van de functie waar je op solliciteert, krijg je een online assessment óf een live assessment op locatie. Onze recruiter zal je hiervoor uitnodigen. Het assessment test zowel jouw intellectuele capaciteiten als jouw persoonlijkheid. Het intellectuele gedeelte test niet alleen je verbaal en abstract vermogen, maar ook je numeriek inzicht. We kijken hierbij naar het gevraagde werk- en denkniveau voor de functie. Als het gaat om jouw persoonlijkheid, dan is er geen goed of fout. Wij zoeken naar een goede match tussen functie en kandidaat. De uitslag van het assessment vormt een uitgangspunt voor het tweede gesprek.

Interview met manager en HR

Heb je het assessment doorlopen, dan volgt een tweede gesprek. Jouw toekomstig manager en een HR adviseur zullen het assessmentrapport met je bespreken en zullen je bevragen over competenties die van belang zijn voor de functie. Zorg dus dat je het rapport goed hebt doorgelezen. Voor potentiële deelnemers aan het Movares Jong Talent Programma volgt nog een casus.

Contractaanbod

Heb je alle stappen goed doorlopen en ben jij de persoon die wij zoeken, dan krijg je van ons een contract aangeboden. In een arbeidsvoorwaardengesprek zullen we je het aanbod verder toelichten.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen Movares kennen wij een bijzonder personeelsbeleid. Het uitgangspunt is dat wij al onze nieuwe collega’s direct een vast dienstverband geven. Daarnaast bieden wij 36,5 vakantiedag (bij een 40-urige werkweek), 2,5% eindejaarsuitkering en een winstafhankelijke uitkering. Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden of ons bedrijf? Bekijk dan alvast onze CAO of klik hier voor meer informatie over Movares.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan telefonisch contact op met een van onze recruiters of stuur een bericht naar recruitment@movares.nl