Bij Movares kan ik bijdragen aan zaken die ik belangrijk acht voor onze maatschappij

Wouter Bisschop solution manager spoor
VisievormersWerken bij Movares

Movares is ontstaan uit de vroegere NS. Je merkt dan ook dat het spoor in hart en nieren zit. Niet vreemd ook, want nog steeds zijn wij partner van alle partijen die in Nederland vorm geven aan het spoor. We denken na over hoe het spoor er in de toekomst uit zou moeten zien om op een duurzame en betaalbare manier invulling te geven aan de mobiliteit van Nederland. Als solution manager zorg ik dat onze ontwerpprocessen zo veel als mogelijk geautomatiseerd worden. Samen met onze accountmanagers ga ik na wat voor advies- en ontwerpproducten onze klanten vragen. Zo weten we wat voor opdrachten we in de toekomst kunnen verwachten. Samen met onze adviseurs en ontwerpers onderzoek ik wat dat vervolgens betekent voor hun werk. En dan komt het belangrijkste: hoe kunnen we de adviseurs en ontwerpers het beste ondersteuning met tooling? Hoe kunnen we hun ontwerpproces automatiseren?

Ik ben altijd op zoek naar hoe we onze manier van ontwerpen kunnen optimaliseren. Moderner, meer datagedreven
Wouter Bisschop solution manager spoor

Werken in een nichemarkt
Het spoor is iets bijzonders, het is een niche. Omdat we in zo’n nichemarkt werken, werken onze ontwerpers en adviseurs met vaak speciaal voor hen ontwikkelde software. Ik zorg dat er budget komt voor de ontwikkeling en zorg er samen met de product owners voor dat de tooling door onze agile ontwikkelteams ook daadwerkelijk ontwikkeld wordt. Ik volg de softwareontwikkeling op de voet én voel me er verantwoordelijk voor dat de tooling op de juiste manier in projecten wordt ingezet. Ik werk dus nauw samen met de teams waar de tools gebruikt gaan worden, om ze voor te bereiden en op te leiden.

Trots op
Ik heb tien jaar software ontwikkeld, in allerlei rollen. Daarna heb ik ruim tien jaar met spoorse ontwerpteams gewerkt – in het begin als inhoudelijk adviseur, later als groepsmanager. Bij Movares ben ik altijd op zoek naar hoe we onze manier van ontwerpen kunnen optimaliseren. Moderner, meer datagedreven. Ik ben het meest trots op de Integraal Spoor Designer, een ontwerpomgeving om railverkeerstechnische -en treinbeveiligingsontwerpen mee te maken. 

Digitale transformatie
Sinds begin 2022 werk ik fulltime aan digitale transformatie. Dat vind ik heel gaaf, want ik wil graag een bijdrage leveren aan zaken die ik belangrijk acht voor onze maatschappij. Ik merk dat ik ook steeds weer gedreven ben om te zorgen dan anderen met plezier aan datzelfde doel kunnen werken. Ik geloof dat de digitale transformatie van onze ontwerpprocessen alleen kan als we dat met de verschillende groepen en afdelingen samen doen. Ik spreek de taal van onze opdrachtgevers, van managers, van adviseurs en van softwareontwikkelaars, zo kan ik als verbinder optreden. De echte successen behalen we waar we samen aan hetzelfde doel werken.

Gerelateerde vacatures

Junior landschapsontwerper

Werk je mee aan een toekomstbestendig Nederland?

Contractschrijver

Met jouw talent vertaal jij technische ontwerpen naar een helder aanbestedingsdossier.

Senior traineeship elektrotechniek

Met de technische expertise die je bij ons leert lever je een grote bijdrage aan de energietransitie en de verduurzaming van gebouwen, mobiliteit en de energie-infrastructuur.

Over Movares als werkgever

De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties.? Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.

Ontdek wat werken bij Movares voor jou betekent

Meer verhalen van visievormers, impactmakers en digitale revolutionairs