Collega's respecteren en helpen elkaar. Het is letterlijk: samen werkt het.

Thymo Vlot adviseur openbaar vervoer
VooruitdenkersWerken bij Movares

Movares is not your typical ingenieursbureau. Allereerst omdat we niet alleen kennis in huis hebben van ófwel de vroege planfase ófwel de realisatie, maar van het gehele proces. We zijn dus adviseurs én ingenieurs. Daarnaast hebben we een super prettige en open werkcultuur. Collega’s respecteren, prijzen en helpen elkaar. Het is letterlijk: samen werkt het. In mijn eigen team heerst ook een sterk gevoel van verantwoordelijkheid. We hebben een flinke dosis expertise en overleggen graag samen met de klant over hoe we voor een project een zo goed mogelijk resultaat kunnen bereiken.

De vrijheid om projecten op te pakken
Als Adviseur Openbaar Vervoer werk ik mee aan het verbeteren van het openbaar vervoer in Nederland. Een super belangrijke rol! Ik krijg daarbij de vrijheid om allerlei verschillende projecten op te pakken in het mobiliteits- en ruimtelijke domein – ook vanuit verschillende rollen. De ene keer denk ik mee over de inpassing van een hyperloopverbinding tussen bloemenveilinglocaties, dan weer bereken ik hoe de bereikbaarheid van bepaalde stadswijken erop vooruit gaat als een OV-lijn verbetert. Soms presenteer ik onze onderzoeksresultaten tijdens een bewonersavond, op andere momenten leer ik meer over mijzelf bij het Jong Talent Programma. Iedere dag is anders.

In multidisciplinaire teams met kennis van OV-techniek, verkeerskunde, landschaps- en stedenbouwkunde, bestuurskunde én planologie kun je elkaar prachtig aanvullen.
Thymo Vlot adviseur openbaar vervoer

Samenwerken in multidisciplinaire teams
Het mooiste project waar ik de laatste tijd aan gewerkt heb, was de MIRT-verkenning oeververbindingen regio Rotterdam. Voor onder andere de gemeente Rotterdam en de MRDH hebben we onderzoek gedaan naar hoogwaardige openbaar vervoer-verbindingen. We hebben onderzocht óf en hóe die de stad en regio beter bereikbaar kunnen maken en de leefkwaliteit kunnen verbeteren. Het project was uitdagend voor ons team: OV-techniek, verkeerskunde, inpassing en ontwerp van infrastructuur kwamen bij elkaar – en dat in een hoogstedelijk gebied. Met elkaar en met de opdrachtgevende partijen hebben we het project tot een goed einde gebracht. Ik krijg veel energie van het samenwerken in dit soort multidisciplinaire teams. In teams met kennis van OV-techniek, verkeerskunde, landschaps- en stedenbouwkunde, bestuurskunde én planologie kun je elkaar prachtig aanvullen.

Gerelateerde vacatures

Open sollicitatie afstudeerstage Movares

Wil jij graag afstuderen bij Movares? Ontdek de mogelijkheden en stuur vandaag nog een sollicitatie!

Open sollicitaties

Wil jij graag bij Movares werken, maar zie je jouw vacature er nog niet bij staan? Stuur dan een open sollicitatie!

Over Movares als werkgever

De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, verzamelen en baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties.? Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.

Ontdek wat het werken bij Movares voor jou betekent

Meer verhalen van impactmakers