Ik voel me vrij om mijn interesses te volgen

Serge Jonker Junior projectleider en adviseur duurzaamheid
VisievormersWerken bij Movares

Als junior projectleider én adviseur duurzaamheid heb ik een uitdagende dubbelrol. Aan de ene kant houd ik mij bezig met projectmanagement. Denk hierbij aan het begeleiden van projecten, het bijhouden van de voortgang en het afstemmen met de klant over de wensen en vragen binnen het project. Aan de andere kant probeer ik vanuit mijn rol als adviseur duurzaamheid in al mijn projecten duurzame maatregelen toe te passen. Zo draag ik elke dag bij aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland! 

Een onvergetelijke stageperiode 

Voordat ik begon als junior projectleider en adviseur deed ik mijn afstudeeronderzoek bij Movares. Ik kreeg de kans om mijn scriptie te schrijven over één van de vier cruciale duurzame thema’s van een van onze belangrijkste opdrachtgevers, ProRail. Een uitdagende opdracht die mijn afstudeerperiode onvergetelijk heeft gemaakt! Natuurlijk heeft de sfeer binnen Movares daar ook aan bijgedragen. Ik kreeg veel vrijheid om, naast mijn opdracht andere onderwerpen te verkennen en mee te kijken met verschillende projecten en experts. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd, en dit heeft mijn passie voor duurzaamheid nóg verder aangewakkerd. Daarnaast werden er vanuit Movares Backstage ook leuke activiteiten georganiseerd voor alle stagiaires om elkaar en het bedrijf beter te leren kennen. Deze sessies waren altijd erg inspirerend en gezellig waardoor ik mij meteen thuis voelde in het bedrijf. 

Ik voel me vrij om mijn eigen loopbaan vorm te geven en mijn interesses te volgen

Van stagiair naar vaste medewerker 

Na mijn afstudeerstage kreeg ik het aanbod om bij Movares aan de slag te gaan als junior projectleider. Een geweldige kans! Toch wilde ik ook graag mijn passie voor duurzaamheid verder ontwikkelen en twijfelde ik of deze functie daar wel genoeg ruimte voor bood. In overleg met mijn manager werd er daarom een combinatierol opgezet waarin ik de schakel ben tussen het duurzaamheidsteam en het projectmanagementteam. In het begin was het een uitdaging om een goede balans te vinden tussen mijn taken als projectleider en mijn passie voor duurzaamheid. Maar door de goede begeleiding van mijn manager en collega’s vond ik al snel mijn draai in mijn nieuwe rol.  

Werken aan een duurzame samenleving 

Ik werk elke dag aan de infrastructuur waar miljoenen mensen dagelijks gebruik van maken, en dat is ontzettend gaaf! Waar zij zorgeloos in de trein stappen en enkel denken aan hun eindbestemming, weet ik dat wij op een kleine manier een maatregel hebben doorgevoerd die de treinrit nóg een stukje duurzamer maakt. Als het op duurzaamheid aankomt helpen namelijk alle kleine beetjes. Ik zie het daarom als een uitdaging om steeds weer nieuwe duurzame oplossingen te bedenken voor de vraagstukken waar Movares zich mee bezighoudt. 

Gerelateerde vacatures

Junior adviseur planologie

Dankzij jouw adviezen over de inpassing van complexe ruimtelijke projecten realiseren wij samen met onze opdrachtgevers een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland! 

EMVI adviseur

Jij weet het proces van uitvraag naar strategie tot EMVI plan succesvol neer te zetten met een winnend project.

Ontwerper Waterbouw

Met ieder waterbouwkundig ontwerp van jouw hand wordt Nederland veiliger en duurzamer!

Over Movares als werkgever

De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, verzamelen en baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties.? Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.

Ontdek wat werken bij Movares voor jou betekent

Meer verhalen van visievormers, impactmakers en digitale revolutionairs