Ik lever mijn bijdrage om Nederland écht op het goede spoor te krijgen

Koen Beekhuis adviseur railverkeerstechniek
VisievormersWerken bij Movares

Bij Movares lever ik mijn bijdrage om Nederland écht op het goede spoor te krijgen. Door het spoornetwerk en de directe omgeving rondom stations en spoorlijnen verder te verbeteren, zorgen we voor een duurzamer Nederland. Het wordt daardoor aantrekkelijker om met de trein te reizen en om goederen te transporteren. Dat is belangrijk, want nú is het tij nog te keren. Uiteindelijk zijn we schatplichtig aan de natuur en de wereld om ons heen; deze willen we beter achterlaten dan wij het vonden.

Dit werk kún je niet alleen – en gelukkig hoeft dat binnen Movares ook absoluut niet

Movares is een bedrijf waar we niet alleen toffe dingen doen met een hele diverse groep collega’s, maar vooral ook een bedrijf dat investeert in haar mensen. Je mag hier jezelf zijn en je bent altijd baas over je eigen carrière. Er is ruimte om te ontwikkelen en om – als het even niet goed gaat – een stapje terug te doen. De slogan ‘Samen werkt het’ voel ik dagelijks, omdat ik mijn werk écht afhankelijk ben van de inzet van anderen en zij andersom mijn input ook nodig hebben. Dit werk kun je niet alleen en gelukkig hoeft dat binnen Movares ook absoluut niet. Mijn ambitie is om binnen Movares steeds kritischer naar proces en product te kijken. De toekomst zal de nodige uitdagingen brengen en we moeten daardoor steeds complexere problemen het hoofd bieden. Dit vraagt niet alleen om slimme oplossingen, maar ook om slimme processen – we moeten het werk met steeds minder mensen doen.

 

Ik geloof in de kracht van een nog beter spoornetwerk voor Nederland
Koen Beekhuis Adviseur Railverkeerstechniek

Functioneel Integrale Systeemontwerpen

Als adviseur ben ik betrokken bij de ontwikkeling van Functioneel Integrale Systeemontwerpen (FIS). Een FIS is in feite een soort integrale variantenstudie, die we in overleg met ProRail en andere stakeholders vaststellen en vervolgens tot een gedetailleerd ontwerp vormen. Mijn rol is enerzijds om vanuit Railverkeerstechniek de benodigde technische wijzigingen aan het seinontwerp vast te stellen. Anderzijds speel ik een actieve rol in het overlegproces, waarbij ik kijk naar ‘het grotere plaatje’. Ik ben klaar wanneer wij een uitgebreid FIS-rapport opleveren wat aan ProRail laat zien dat we één of meerdere voorkeursvarianten hebben ontworpen die aansluiten op wat zij vragen

Projecten met een grote maatschappelijke impact

Het project waar ik het meest trots op ben is de Onderdoorgang Wolfheze. Hiervoor zitten we nog midden in het ontwerpproces, maar we hebben met een klein team en hele korte lijntjes op korte termijn écht knopen kunnen doorhakken. Uiteindelijk is dit ook een project met een grote maatschappelijke impact, want de enige echt veilige overweg is géén overweg. Dit betekent niet alleen een grote wijziging voor het spoor, maar ook voor het hart van het dorp. De uitdaging is dan ook om te zorgen dat spoor, station en omgeving elkaar versterken.

Gerelateerde vacatures

Projectmanager spoorse infra

Jij weet interne én externe stakeholders aan je te binden – met succesvolle projecten als eindresultaat. 

Open sollicitatie afstudeerstage Movares

Wil jij graag afstuderen bij Movares? Ontdek de mogelijkheden en stuur vandaag nog een sollicitatie!

Over Movares als werkgever

De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, verzamelen en baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties.? Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.

Ontdek wat werken bij Movares voor jou betekent

Meer verhalen van visievormers, impactmakers en digitale revolutionairs