Met mijn werk draag ik bij aan het creëren van een duurzame wereld

Jorinde Guldenaar adviseur energietransitie
VisievormersWerken bij Movares

Als Adviseur Energietransitie houd ik mij bezig met complexe vraagstukken van klanten die te maken hebben met het overgaan van een energiesysteem op fossiele brandstoffen – zoals kolen en gas – naar een energiesysteem op duurzame energiebronnen – bijvoorbeeld zon- en windenergie. Mijn werk is erg divers. Zo werken we bijvoorbeeld aan een potentiestudie  zonne-energie langs het spoor voor ProRail, stellen we een routekaart op voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Provincie Zeeland en rekenen we scenario’s door van de toekomstige elektriciteitsbehoefte op de bouwplaats voor Topsector Logistiek.

Transitiewijzer, een GIS-tool

Daarnaast ontwikkelt mijn afdeling de Transitiewijzer. Dit is een tool met interactieve kaartlagen, ontwikkeld met het softwareprogramma Geographical Information Systems (GIS). Deze GIS-tool is ontzettend interessant om toe te passen bij gemeenten. Gemeenten hebben namelijk ontzettend veel opgaven liggen – denk aan de energietransitie, de mobiliteitstransitie, de klimaatadaptatie en de woonopgave – maar hebben vaak beperkte ruimte in de stad. Hoe gaan ze dat allemaal inpassen? Met de tool krijgen gemeenten inzicht in kansen en knelpunten voor die verschillende opgaven. Naast dat de tool dus maatschappelijke impact gaat maken, is het ook een voorbeeld van een prachtige innovatie binnen Movares. Ik hoop daarmee ook invloed te hebben op de bedrijfscultuur, want innovatie is naar mijn idee erg belangrijk.

De transitiewijzer gaat maatschappelijke impact maken
Jorinde Guldenaar adviseur energietransitie

Kansen zien voor duurzaamheid

Als ik bijvoorbeeld in de trein zit, gaat er wel eens door mij heen: “Oh, dat is nog een mooi open veld, mooi leeg dak of mooie perronkap… ideaal voor zonnepanelen!” Ik beeld me dan al helemaal in hoe de beleving voor de mensen in de trein of op het station is als er zonnepanelen zouden liggen. Ik heb altijd al interesse gehad in natuur en klimaat en het behoud hiervan, en het creëren van duurzame wereld vind ik erg belangrijk. Ik vind het ontzettend leuk dat ik met mijn werk bij Movares hier echt aan kan bijdragen.

Gebruikmaken van elkaars kennis

Wat werken bij Movares bijzonder maakt? De open en behulpzame collega’s, de vele mogelijkheden en de vrijheid om je te ontwikkelen in een richting die jóu aanspreekt. Ook het samenwerken met verschillende disciplines binnen Movares vind ik prettig. We maken bij Movares optimaal gebruik van elkaars kennis, waardoor we veel van elkaar leren. En daarnaast zorgt natuurlijk ook de goede samenwerking met klanten voor een hoogwaardig resultaat.

Gerelateerde vacatures

Open sollicitatie afstudeerstage Movares

Wil jij graag afstuderen bij Movares? Ontdek de mogelijkheden en stuur vandaag nog een sollicitatie!

Senior adviseur midden- en hoogspanning primair

Jij bent dé specialist op het gebied van primaire installaties voor midden- en hoogspanningstations

Over Movares als werkgever

De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, verzamelen en baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties.? Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.

Ontdek wat werken bij Movares voor jou betekent

Meer verhalen van visievormers, impactmakers en digitale revolutionairs