Bij het spoor komt zoveel meer kijken dan je denkt

Evelien Hegge junior technisch specialist
ImpactmakersWerken bij Movares

Als Junior Technisch Specialist werk ik als ontwerper op de afdeling beveiligingsinstallaties voor het spoor. Ik pak het ontwerpen van begin tot eind op, inclusief tekenwerk en randzaken. Ik maak- o.a. de juiste schakelschema’s, zodat onder meer seinen en wissels in de juiste standen komen. Dit voorkomt ongelukken en houdt ondertussen de capaciteit hoog. Naast de klassieke beveiligingssystemen ben ik ook volop bezig met de ontwikkeling van ERTMS.

Duurzame mobiliteit voor nu en in de toekomst

Ik ben bij Movares gaan werken, omdat ik samen met collega’s wil bijdragen aan een stukje duurzame mobiliteit voor nu en in de toekomst. De trein is een geweldig vervoersmiddel, maar zonder goed onderhouden spoor wil je niet weten wat er allemaal voor vreselijks kan gebeuren. Ook vind ik het heel belangrijk om milieubewust reizen makkelijk en toegankelijk te houden. Je moet erop kunnen vertrouwen dat je veilig in de trein kunt zitten. Het voelt goed als ik mensen vol vertrouwen de trein in zie stappen en zie gebruiken alsof het niets bijzonders is.

Samen werkt het spoor. Samen laten we de treinen veilig van A naar B rijden.
Evelien Hegge junior technisch specialist

Samen werkt het

Movares heeft als slogan ‘Samen werkt het’, en dat zie ik ook in mijn dagelijkse werkzaamheden terug. Ik kan altijd hulp vragen aan ervaren collega’s, want voor mij is het vak helemaal nieuw! Sámen werkt het spoor en sámen laten we de treinen veilig van A naar B rijden. Naast de ontwerpers op kantoor, hebben we ook te maken met de aannemers die de daadwerkelijke bouw doen en de testers die alles controleren ter controleren. Alles wordt een aantal keer door verschillende collega’s nagekeken alvorens het gebouwd wordt. Het lijkt mij gaaf om daarna met de trein over onze eigen projecten te rijden.

Gerelateerde vacatures

Manager waterbeheer

Dankzij jou werkt de huidige én volgende generatie verder aan een toekomstbestendig Nederland in de 21e eeuw!

Junior software developer

Je bouwt aan applicaties die allemaal als doel hebben om meer treinen veilig over het spoor te laten rijden.

Junior bestekschrijver

Met jouw talent vertaal jij technische ontwerpen naar een helder bestek.

Over Movares als werkgever

De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, verzamelen en baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties.? Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.

Ontdek wat werken bij Movares voor jou betekent

Meer verhalen van visievormers, impactmakers en digitale revolutionairs