Het mooiste is dat iets wat jij hebt getekend écht gerealiseerd wordt.

Thijs Broers landschapsontwerper & ruimtelijk adviseur
VisievormersWerken bij Movares

Als we deze samenleving verder willen brengen, dan moeten we buiten de gebaande paden gaan en lef tonen. Ons idee voor het Fietspad van de Toekomst, een prijsvraag van de provincie Utrecht, is daar een heel mooi voorbeeld van. In die prijsvraag heeft de provincie deelnemers uitgedaagd om met een vernieuwend idee te komen voor fietsen en fietsinfrastructuur. Met ons idee – dat we UpCycling hebben genoemd – vormen we tijdelijk een provinciale N-weg in een bebouwde kom om tot een fietsvriendelijke zone. De uitwerking van het idee is klaar en nu hopen we dat de provincie het lef heeft om er een klap op te geven en ermee door te gaan. Onze inzending schopt tegen de bestaande regeltjes en gedachtengoeden aan. Ik houd daarvan. Dingen anders doen, verrassen. Want als je zelf het verschil niet maakt als adviesbureau, hoe gaat de klant dat dan ooit doen?

Letterlijk bijna álles maken
Het team waar ik in zit – Ruimte & Mobiliteit – maakt indruk vanwege onze toewijding en ons enthousiasme. We gaan er echt voor, zijn betrokken en willen de klant altijd verder helpen. We leveren nooit alleen maar een snelle oplossing voor een probleem. Verder vind ik dat we als team realistisch zijn. Als we ergens geen verstand van hebben, dan zeggen we dat gewoon – ook tegen de klant. We kennen dan namelijk altijd wel een collega die er wél veel verstand van heeft. Dat is dan weer de kracht van Movares als geheel. Als Movares kunnen we letterlijk bijna álles maken. Dat vind ik heel stoer.

Zelf werkdagen indelen
Als landschapsontwerper en ruimtelijk adviseur werk ik aan verschillende soorten projecten die impact hebben op hoe Nederland er in de (nabije) toekomst uit gaat zien. Hoe ik voor die projecten mijn werkdagen indeel, bepaal ik zelf. Bij Movares krijg je namelijk veel vrijheid, kansen én verantwoordelijkheid. Ik begin altijd vrij laat, want ik ben écht geen ochtendmens. Vaak ga ik rond de lunch dan een flink stuk in het bos wandelen met de hond. Dat zorgt voor rust en ruimte in m’n hoofd, zodat ik daarna fris en fruitig het tweede deel van de dag in kan. En ik werk vaak tot later door, want in de avond ben ik het meest productief. Dan schrijf ik rapportages en maak ik tekeningen en ontwerpen.

Creëren, enthousiasmeren en samenwerken
Ik krijg energie van het maken van mooie, goedwerkende dingen. Er is niets mooiers dan de ervaring dat er nieuwe dingen uit je eigen handen komen – het creëren. En het is gaaf om te zien dat iets wat jíj hebt getekend écht wordt gerealiseerd. Ook krijg ik veel energie van mensen enthousiasmeren. Door in een complex project goed samen te werken creëren we meerwaarde. En als alle partijen aan het eind van de rit laaiend enthousiast zijn, dan heb ik mijn werk goed gedaan.

 

Dingen anders doen, verrassen. Ik houd daarvan. Want als je zelf het verschil niet maakt als adviesbureau, hoe gaat de klant dat dan ooit doen?
Thijs Broers Landschapsontwerper & ruimtelijk adviseur

Gerelateerde vacatures

Afstudeerstage Movares

Wil jij graag afstuderen bij Movares? Ontdek de mogelijkheden en stuur vandaag nog een sollicitatie!

Senior landschapsontwerper

Jij levert een essentiële bijdrage aan de inrichting en bereikbaarheid van ons land!

Over Movares als werkgever

De wereld om ons heen verandert – en wij veranderen mee. Movares bedenkt innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken. Continu verbeteren we daarbij onze manier van werken: we worden steeds efficiënter en nóg innovatiever. We ontwerpen digitaal, verzamelen en baseren ons op data en maken gebruik van de nieuwste (AI & VR) technieken voor visualisaties en simulaties. Maar boven alles werken we mensgericht en samen. We bouwen samen (met jou) aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Want samen werkt het.

Ontdek wat werken bij Movares voor jou betekent

Meer verhalen van digitale revolutionairs, impactmakers en visievormers