Systeem voor het sturen van wissels
Treinen verplaatsen op een opstel- of rangeerterrein is tijdrovend werk. Route bepalen, stoppen bij elk wissel, kijken of het wissel goed ligt en als dat niet zo is: uitstappen, omzetten en weer doorrijden. Dat kost veel tijd en energie. Yardmaster stuurt de wissels en ondersteunt daarmee de machinist bij een efficiënt gebruik van de spoorinfra.

Yardmaster is een flexibel systeem dat in onbeveiligd gebied de wissels voor de machinist stuurt. Het systeem kan op elk Nederlands rangeer- of opstelterrein worden toegepast. Yardmaster legt de route in, om een vooraf bepaald spoor te bereiken. De machinist hoeft zelf dus niet meer de wissels om te zetten. Zo zorgt dit systeem voor een efficiënter verloop van het proces: de trein komt snel en doeltreffend aan op de juiste plaats. Yardmaster koppelt Movares’ gedegen kennis van het Nederlandse spoorwegsysteem aan actuele ontwikkelingen in de PLC-technologie.

Het inzetten van Yardmaster biedt een aantal interessante voordelen:

 • Sneller en daardoor meer capaciteit op het opstelterrein
  Yardmaster zorgt ervoor dat de wisselstraten sneller vrij zijn waardoor er meer treinbewegingen afgehandeld kunnen worden.
 • Betere arbeidsomstandigheden
  Yardmaster verlicht het werk voor de machinist doordat hij de wissels niet meer hoeft om te zetten.
 • Minder geluid
  Het lawaai door stoppen en optrekken vermindert aanzienlijk. De trein rijdt in één keer naar zijn eindbestemming.
 • Minder energieverbruik
  Doordat de trein in één keer door rijdt verbruikt hij minder energie en is het eenvoudiger aan de milieueisen te voldoen.
 • Efficiënter
  De machinist kan eenvoudiger zijn weg vinden op onbekend terrein

Kortom, Yardmaster is een handig systeem dat het rangeren in onbeveiligd gebied daadwerkelijk efficiënter maakt.

Wie zijn onze experts?

Word jij onze nieuwe collega?